DNA cere incuviintarea Camerei Deputatilor pentru retinerea si arestarea lui Cristian Rizea

Procurorii DNA cer Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei intelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - in total 300.000 euro - pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna", au anuntat procurorii DNA printr-un comunicat de presa, conform Mediafax.

DNA sustine ca, pentru a se ascunde provenienta banilor, ar fi fost intocmite patru contracte de imprumut false.

De asemenea, procurorii arata ca, "in cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici".

Deputatul PSD Cristian Rizea a ajuns, miercuri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie unde a fost audiat in cauza in care procurorii cer arestarea lui. Dupa ce fost audiat mai bine de trei ore acesta a precizat ca "e vorba de o problema mai veche, care s-a rezolvat acum sase ani din punct de vedere civil , iar acum o sa o rezolv si penal. Nu am facut trafic de influenta, nu am facut absolut nimic. Nu exista asa ceva. Nu m-a luat nimeni, am fost invitat".

Omul de afaceri Lucian Coltea, cercetat in acelasi dosar pentru cumparare de influenta si spalare de bani, a fost retinut, urmand sa fie prezentat judecatorilor instantei supreme cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Proiectul privind carantinarea şi izolarea, adoptat de Camera Deputaților
Setari Cookie-uri