Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe fostul senator UDMR si presedinte al ANRE Olosz Gergely la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Judecatorii au mai dispus confiscarea de la fostul demnitar a 384.000 de euro si a 400.000 de lei.

Complicii acestuia, Ion Bircina si Costin Iliescu, au fost condamnati la 1 an si patru luni de inchisoare, primul cu executare si cel din urma cu suspendare, conform News.ro

Pe parcursul termenului de supraveghere, Iliescu va presta munca in folosul comunitatii pe o perioada de 60 zile la Fundatia pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau Scoala Gimnaziala ”Constantin Brancusi”, se arata in minuta instantei.

Un alt inculpat, Ovidiu Ionel Badea, a primit o pedeapsa de un an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat in vederea savarsirii infractiunii de cumparare de influenta.

Catalin Stan, alt inculpat in caz, a primit o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala. In acelasi timp, judecatorii au admis in parte actiunea civila formulata de ANAF si l-au obligat pe Cataliin Stan la plata a 350.144 de lei. Instanta a mai decis mentinerea sechestrul asigurator, asupra unui teren al SC Power Plus SRL in suprafata de 5.482 mp, pana la concurenta cuantumului obligatiilor fiscale accesorii debitului achitat de 350.144 de lei.

Condamnarile au fost dispuse de judecatoarea Risantea Gagescu de la Curtea de Apel Bucuresti. Decizia nu este definitiva.
In iulie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Olosz Gergely la 7 ani inchisoare sub acuzatia ca, in perioada in care a fost presedinte al

Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), a ajutat reprezentantii unor firme sa obtina contracte oneroase. Tot atunci, alaturi de Gergely, a fost condamnat, la patru ani de inchisoare cu executare, Ion Bircina, iar ceilalti trei inculpati din dosar, Costin Iliescu, Catalin Stan si Ovidiu Ionel Badea, au primit cate trei ani de inchisoare cu suspendare, cu termen de incercare de cinci ani.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri