Fostul deputat Alin Trasculescu a fost condamnat definitiv vineri la trei ani de inchisoare cu executare de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, pedeapsa fiindu-i astfel redusa de la sapte ani, asa cum hotarase initial prima instanta.

Curtea de Apel Bucuresti l-a gasit vinovat pe fostul parlamentar Alin Trasculescu de trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, si instigare la spalare de bani, condamnandu-l la trei ani de inchisoare cu executare, conform Mediafax.

Astfel, instanta a decis: "contopeste cele trei pedepse principale si aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, acesta urmand a executa in final o pedeapsa rezultanta de trei ani de inchisoare. Mentine sechestrul asigurator asupra bunurilor si a sumelor de bani detinute de catre inculpatul Trasculescu Alin-Silviu, pana la concurenta sumei de 100.000 lei".

Doua dintre persoanele judecate in dosar au fost condamnate definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare iar cea de-a treia a fost achitata.
In prima instanta, fostul parlamentar PDL a fost condamnat la sapte ani de inchisoare.

Potrivit procurorilor, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Silviu Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denuntator Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calota, initial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorata la 150.000 de euro, din care ar fi primit, cu ajutorul lui Calota, suma totala de 364.000 de lei, in patru transe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 100.000 de lei si 200.000 de lei.

Ulterior, Trasculescu ar fi pretins inca 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus sa ii primeasca in doua transe, de 50.000 de lei si, respectiv, 1.050.000 de lei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri