Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul sau, Oprea Carabulea, si alti trei inculpati intr-un dosar de delapidare si spalare de bani au fost arestati preventiv, sambata seara, pe 30 de zile, de Tribunalul Sibiu.

Tribunalul Sibiu a emis mandate de arestare preventiva pe 30 de zile pe numele lui Ilie Carabulea si Oprea Carabulea. De asemenea, mandate de arestare preventiva pe 30 de zile au primit si Angela Toncescu, Liviu Stoicescu si Gheorghe Nasaru. Tribunalul Sibiu a decis arestarea la domiciliu si a Mariei Cosa si a Georgetei Crideanu, informeaza Mediafax.

Cele sapte persoane pot contesta decizia Tribunalului Sibiu in termen de 48 de ore de la comunicare. Omul de afaceri Ilie Carabulea si fiul sau, Oprea Carabulea, au fost retinuti miercuri, alaturi de Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasaru, de procurorii DIICOT Sibiu, in urma perchezitiilor care au avut loc la sediile Carpatica Asig S.A., intr-un dosar de delapidare si spalare de bani.

Procurorii DIICOT au facut miercuri 13 perchezitii la Sibiu si Bucuresti , iar surse judiciare declarau ca, la sfarsitul anului 2014 – inceputul anului 2015, Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana si Toncescu Angela au constituit un grup infractional, in conditiile in care Carpatica Asig avea o situatie financiara precara si nu mai indeplinea conditiile de solvabilitate, in sensul ca valoarea marjei de solvabilitate disponibile scazuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in materia asigurarilor. Scopul grupului era savarsirea unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania.

Procurorii sustineau ca au indicii ca cei care aveau functii de conducere in cadrul companiei ar fi tergiversat inregistrarea rezultatelor inventarierii, "in scopul eludarii normelor ASF privind reglementarea pietei asigurarilor din Romania".

Citeste si:
Carabulea da in judecata Patria Bank si cere 40,6 mil. lei
Ilie Carabulea da in judecata...

Astfel, "acestia, profitand de functiile detinute au efectuat demersuri de natura sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) fata de societatea de asigurari detinuta si controlata indirect de Carabulea Ilie, astfel incat sa nu reiasa deficiente grave, impiedicand in mod repetat inregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de dauna", adaugau sursele citate.

De asemenea, procurorii sustineau ca nereguli ar fi fost identificate si la nivelul departamentului IT, fiind facute demersuri pentru a schimba situatia financiara a societatii prin modificarea sumelor care reprezentau rezerva de dauna.

Vineri, Ilie Carabulea, fiul sau, Oprea Carabulea, retinuti alaturi de alte cinci persoane intr-un dosar de delapidare si spalare de bani, au fost pusi in libertate de Tribunalul Sibiu, deoarece le-au expirat mandatele de retinere, iar instanta a amanat pronuntarea.

Citeste si:
"Vestele galbene": 74 de persoane, in arest preventiv la Paris
"Vestele galbene": 74 de...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Bittnet este la doar un pas de listarea în liga mare a bursei
Setari Cookie-uri