Cristian Rizea poate fi arestat de DNA, deputatii din Comisia juridica au avizat pozitiv cerea DNA

Deputatii din Comisia juridica au avizat pozitiv luni cererea DNA privind arestarea social-democratului Cristian Rizea.

Rezultatul a fost anuntat de Ciprian Nica, vicepresedinte al Comisiei juridice. Potrivit acestuia, 11 deputati au votat ''pentru'', 3 ''impotriva'', iar 5 s-au abtinut. Ciprian Nica a confirmat oficial si rezultatele votului in cazul cererii de retinere - 13 deputati au votat ''pentru'', 3 ''impotriva'', iar alti 3 s-au abtinut, conform Mediafax.

Procurorii DNA cer Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei intelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - in total 300.000 euro - pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti", se arata intr-un comunicat DNA.

Citeste si:
Deputatul Cristian Rizea, trimis in judecata de DNA
Deputatul Cristian Rizea,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Klaus Iohannis a contestat la CCR legea privind identitatea de gen
Setari Cookie-uri