Ioan Niculae a ajuns la sediul DIICOT pentru a i se aduce la cunostiinta derularea actiunii penale in dosarul de coruptie Romgaz- Interagro.

Substragere de sub sechestru, spalare de bani si instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave sunt acuzatiile pentru care este cercetat omul de afaceri Ioan Niculae, conform Mediafax.

In cazul lui Adriean Videanu, ministru al Economiei in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, DIICOT a obtinut aviz pentru inceperea urmaririi penale de la presedintele Romaniei pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

In acelasi dosar, procurorii au cerut si aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui Varujan Vosganian

Procurorii au cerut avizul pentru fostul ministru al Economiei in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, tot pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare. Senatul a respins solicitarea de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian.

Potrivit DIICOT, in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian, si in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, in calitate de ministri, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern un numar de sase ordine, respectiv trei memorandumuri.

Cei doi fosti ministri au avut drept scop sprijinirea intereselor financiare ale grupului infractional constituit de catre omul de afaceri Ioan Niculae si au utilizat SNGN Romgaz SA, unitate nationala de interes strategic, in interesul privat al firmei lui Niculai, Interagro SA, rezulta din referatul procurorilor.

Astfel, sustin anchetatorii, au fost acordate discount-uri comerciale substantiale la livrarea de gaze naturale catre Interagro, peste plafoanele practicate de SNGN Romgaz SA, precum si gaze naturale exclusiv din productia interna, fara a fi respectate dispozitiilor legale si in conditiile in care firma omului de afaceri Ioan Niculae inregistra debite istorice la plata gazelor consumate

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri