Dan Adamescu a fost la DNA, unde i s-au adus la cunostinta ordonanta privind dispunerea masurilor asiguratorii. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au pus sechestru asigurator pe actiuni si parti sociale detinute de omul de afaceri in mai multe firme, suma se ridica la peste 850 de milioane de lei.

“ “La data de 25 martie 2016, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au instituit masura sechestrului asigurator, pana la concurenta sumei de 857.301.363,37 lei, asupra a 435.759.255 de actiuni si 20.406 parti sociale, pe care inculpatul Adamescu Dabn Grigore, om de afaceri, le detine la diferite societati comerciale”, se arata DNA intr-un comunicat de presa, conform News.ro

Procurorii au luat masura asiguratorie in vederea confiscarii speciale si a recuperarii pagubei produse prin savarsirea de catre Adamescu a infractiunilor de abuz in serviciu, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul privind falimentarea Astra.

Dan Adamescu a fost vineri la DNA petnru a i se aduce la cunostinta ordonanta privind dispunerea masurilor asiguratorii.Dan Adamescu a fost si in 7 martie la DNA, atunci fiind citat pentru a fi anuntat ca a fost pusa in miscare actiunea penala in cazul sau, pentru abuz in serviciu, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Faptele de care este acuzat ar fi fost produse din functiile de presedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA si administrator in fapt al SC The Nova Group Investments Romania SA si SC Epsilon Estate Provider SRL.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a spus, vineri, ca stie, dar nu doreste sa faca public locul unde se afla omul de afaceri Bogdan Alexander Adamescu.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si