Premierul Dacian Ciolos a declarat, ca reactie la raportul controlului pe tema Colectiv, ca nu este interesat sa taie capete de dragul de a satisface pe cineva, subliniind insa ca ''nu e clara responsabilitatea, coordonarea lasa de dorit'', iar daca se impun schimbari de management le va face.

''Sunt proceduri lipsa, nu e clara responsabilitatea, coordonarea lasa de dorit. In 20 si ceva de minute dupa ce a fost anuntat incendiul la Colectiv, s-au succedat la comanda operatiunilor 5 sau 6 pozitii ierarhice diferite. Nu cred ca in felul acesta putem vorbi de eficienta in comanda si in luarea deciziilor. Nu poti la fiecare 5 minute sa vina un nou sef ierarhic superior si sa preia el comanda, dupa 5 minute vine un alt sef ierarhic si preia el comanda si de fiecare data trebuie dat raportul'', a afirmat prim-ministrul la PROTV, potrivit Mediafax.

''Nu ma intereseaza sa tai capete doar de dragul de a satisface pe cineva, eu vreau sa se schimbe profund acolo niste lucruri. Daca asta presupune si schimbari de management, intr-o pozitie de management sau alta, o voi face si asta. La IGSU au fost luate deja niste masuri, si daca va fi cazul si in alta parte - si la Ministerul de Interne, si la Ministerul Sanatatii, si in teritoriu'', a spus Ciolos.

El a anuntat ca in cel mult o saptamana va avea intalniri cu sefi din Interne si Sanatate, inclusiv cu Raed Arafat. Corpul de control al premierului a prezentat marti raportul privind tragedia din Colectiv, precizand ca se impune reformarea radicala si imbunatatirea sistemului de asistenta de urgenta in caz de accidente colective, in conditiile in care au fost deficiente in functionarea institutiilor.

Potrivit documentului, planul rosu de interventie nu a fost declantat imediat, ci cu o intariziere de 18 minute. "Cu toate ca cel putin unul dintre apelurile primite continea elemente care aratau existenta unei situatii foarte grave, Planul Rosu de Interventie nu a fost declansat imediat ci doar dupa parcurgerea unor etape, prevazute in legislatia in vigoare, care pot fi descrise ca fiind birocratice, in conditiile in care aceeasi legislatie permite si mecanisme mai rapide de interventie pentru alte situatii de urgenta (dezastre aviatice sau feroviare etc). Astfel, Planul Rosu de Interventie a fost declansat, la ora 22:50, la 18 (optsprezece) minute de la primele apeluri la numarul unic de urgenta si la 7 (sapte) minute de la momentul informatiilor primite de la echipajele aflate la locul interventiei", se arata in raportul Guvernului.

Guvernul mai spune ca interventia de urgenta in urma incendiului de la clubul Colectiv din Bucuresti din seara de 30 octombrie 2015 a fost in mare parte o actiune necoordonata, cu elemente de improvizatie a autoritatilor, aspect cauzat in principal de: lipsa de exercitii in caz de urgente majore, neconcordante in legislatie si baza materiala deficitara.

Palatul Victoria mai spune ca, in aceste conditii, se impune reformarea radicala si imbunatatirea sistemului de asistenta de urgenta in caz de accidente colective, calamitati si dezastre in faza prespitaliceasca, precum si a asistentei de urgenta in cadrul spitalelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri