Premierul Dacian Ciolos a declarat, la ProTV, ca Guvernul va supune dezbaterii publice un nou proiect legat de inregistrarea cumparatorilor de cartele prepay, in conditiile in care cartele telefonice preplatite au fost utilizate in alte tari pentru pregatirea de atentate teroriste, scrie News.ro.

Dacian Ciolos a afirmat ca un nou proiect de lege este in curs de elaborare la Guvern privind inregistrarea datelor de identitate ale cumparatorilor de cartele telefonice prepay.

”Inteleg ca au fost folosite cartele prepay din Romania in pregatirea unor atentate teroriste in alta parte. Ministerele Justitiei si Afacerilor Interne vor veni cu nota in Guvern si prevederile vor fi supuse dezbaterii publice in perioada urmatoare”, a declarat Ciolos.

El a afirmat ca Romania este una dintre putinele tari ale Uniunii Europene in care cumparatorii acestor cartele nu sunt obligati sa prezinte un act de identitate la achizitionarea lor.

”Serviciile (secrete - n. r.) cer instrumente care sa le permita sa monitorizeze atent situatia. Eu sunt foarte atent, si serviciile stiu asta, la drepturile cetatenilor, dar eu cred cp trebuie sa vedem unde punem cursorul pentru ca serviciile sa-si faca treaba corect, fara sa facem excese sau exagerari in ce priveste drepturile cetatenilor”, a mai spus primul-ministru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri