Procurorii DNA au stabilit o cautiune pentru Sebastian Ghita de 13 milioane de euro, intr-un dosar in care este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis, conform Mediafax.

Sebastian Ghita a ajuns joi dupa-amiaza la sediul DNA Ploiesti, dupa ce deputatii au respins incuviintarea arestarii sale, iar la intrare a declarat ca nu stie daca se va lua vreo masura preventiva impotriva sa. Cat priveste sesizarea CSM in legatura cu declaratiile sale despre ancheta DNA, Ghita sustine ca "sunt multe chestiuni de discutat in plenul CSM si de catre Inspectia Judiciara vis-a-vis de aceasta situatie de la Prahova, cred, si sunt convins ca voi avea si eu lucruri de spus. De altfel, cred ca ati urmarit in presa chestiunile cu informatii din dosare, despre acuzatiile care mi se aduc. Inca nu am inteles cine si cum scoate informatii din dosare, de aceea m-am mirat ca sunt acuzat eu".

Vicepresedintele CSM, procurorul Luminita Palade, a sesizat joi Inspectia Judiciara "in vederea efectuarii de verificari, potrivit competentelor legale, pentru a stabili daca si in ce masura prin afirmatiile lansate in spatiul public de catre domnul deputat Sebastian Ghita a fost adusa atingere independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata intr-un comunicat de presa transmis de CSM.

Sebastian Ghita a facut referire, in discursurile sale, la modalitate in care se desfasoara ancheta, la faptul ca au aparut in spatiul public date din dosar si a precizat ca procurorii i-au cerut, indirect, sa il faca denunturi impotriva fostului premier, Victor Ponta.

De altfel, numele fostului premier apare in dosarul lui Sebastian Ghita, in declaratia inculpatului Liviu Tudose, care le-a spus procurorilor ca Victor Ponta i-ar fi oferit functii la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si la Departamentul de Lupta Antifrauda. Si tot din declaratiile lui Tudose reiese si cat de insistent era deputatul Ghita atunci cand venea vorba despre salvarea prietenilor.

„Ghita Sebastian Aurelian, aflandu-se in vizita la mine, s-a asezat in genunchi in fata mea si m-a rugat «Salveaza-l pe mosu’», referindu-se la Cosma Mircea. Arat ca, la momentul respectiv, Ghita Sebastian Aurelian se afla sub influenta bauturilor alcoolice“, a declarat Tudose in fata magistratilor.

„Ultima data Ghita Sebastian a venit tot asa, pe neasteptate , la cateva zile dupa ce DNA Ploiesti instituise masura controlului judiciar asupra lui si atunci ne-am certat foarte tare si efectiv l-am dat afara din casa”, a mai spus Tudose.

Plenul Camerei Deputatilor a respins miercuri cererile DNA privind incuvintarea cererilor de retinere si arestare a parlamentarului Sebastian Ghita in dosarul in care are sapte capete de acuzare: dare de mita, folosire, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, santaj, cumparare de influenta, dar si de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri