Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova si vicepresedinte PSD, a primit pentru luare de mita si spalare de bani ,arest la domiciliu, au decis, joi, magistratii Tribunalului Bucuresti, conform Mediafax.

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au dispus masura arestului la domiciliu in cazul Liei Olguta Vasilescu, primarul al municipiului Craiova si vicepresedinte al PSD, in dosarul in care este acuzata de patru fapte de luare de mita, trei infractiuni de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani.

Decizia instantei vine dupa ce, joi, edilul a fost retinut de procurori pentru 24 de ore, DNA cerand arestarea ei preventiva. Hotararea poate fi constestata atat de Lia Olguta Vasilescu cat si de procurori.

Alaturi de ea sunt cercetati sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii non profit, ambii acuzati de complicitate la luare de mita.

"In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Vasilescu Lia Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic. "Donatiile" respective, estimate la 135.907 euro, facute in conditiile de mai sus, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei", anunta procurorii anticoruptie intr-un comunicat de presa.

DNA mai precizeaza ca in cursul anului 2014, Lia Olguta Vasilescu ar fi pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, pentru si printr-o asociatie non profit, suma totala de 544.209, 33 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.
"Concret, Vasilescu Lia Olguta a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, sa efectueze sponsorizari catre asociatia reprezentata de inculpata Popescu Elena Daniela, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova", anunta DNA.

Potrivit procurorilor, oamenii de afaceri au acceptat solicitarile Liei Olguta Vasilescu pentru a nu intampina dificultati in desfasurarea lucrarilor.
Totodata, "edilul a beneficiat in mod direct de avantaje nepatrimoniale constand in acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja in spatiul public intr-o emisiune televizata din data de 02 martie 2016", se arata in comunicatul de presa.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri