Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Ontanu, ramane in arest preventiv, dupa ce instanta suprema i-a respins contestatia in dosarul in care este acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati in valoare de 4,2 milioane de euro, scrie News.ro.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, definitiv, ca Neculai Ontanu, avocata Loredana Claudia Radu si secretarul Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Sutru, sa fie cercetati in arest preventiv in dosarul de coruptie.

Instanta suprema a mentinut astfel decizia Curtii de Apel Bucuresti, care in 25 martie a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor trei.

Primarul suspendat al Sectorului 2 este acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati, in valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri patrati unui beneficiar al drepturilor litigioase, denuntator in cauza.

Avocata Loredana Radu este suspectata ca a intermediat primirea terenului de catre Ontanu, cumparandu-l alaturi de o alta persoana la un pret mult redus.

Citeste si:
Fost sef CNAS, trimis in judecata pentru luare de mita
Fostul sef al CNAS Lucian...

Potrivit referatului procurorilor, avocata a revandut apoi jumatate din suprafata de 1.000 mp pe care o cumparase ea, catre Gabriel Oprea, care a obtinut de la Primaria Sectorului 2 autorizatia sa construiasca acolo un hotel. Ridicarea imobilului de 10 niveluri a fost autorizata pe malul Lacului Tei, intr-o zona verde, unde nu se construieste.

Pe Toma Sutru, procurorii DNA il acuza ca a cerut si a primit de la acelasi denuntator suma totala de 2.000.0000 euro, pentru a facilita reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor in suprafata totala de 83.500 de metri patrati.

Ontanu este la al patrulea mandat de primar al sectorului 2. De-a lungul timpului, numele lui a fost invocat in mai multe scandaluri. Cel mai recent a fost la inceputul anului, cand s-a descoperit ca Ontanu ar fi semnat doua autorizatii diferite, insa cu aceeasi data si acelasi numar de inregistrare, pentru construirea Arenei Nationale.

In februarie, Neculai Ontanu anunta ca va candida pentru al cincilea mandat la Primaria Sectorului 2, din partea UNPR si beneficiind de sprijinul PSD.

Citeste si:
Tariceanu, audiat cu usile inchise. Votul se da saptamana viitoare
Calin Popescu Tariceanu a...

Avocata Loredana Radu este nepoata fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, i-a aparat pe Victor Ponta, Mircea Cosma si Nicolae Dumitru si a lucrat pentru una dintre firmele lui Dorin Cocos. Oprea i-a fost Loredanei Radu coordonator pentru lucrarea de doctorat sustinuta de aceasta in 2010 la Academia Nationala de Informatii. Radu este suspectata de plagierea lucrarii de doctorat, ca de altfel mai multi doctoranzi coordonati de Oprea, intrati in atentia presei.

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
"Vestele galbene": 74 de persoane, in arest preventiv la Paris