Radu Mazare si fratele acestuia, senatorul PSD Alexandru Mazare, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, pentru luare de mita, complicitate la luare de mita si fals in declaratii, a informat vineri, DNA.

Potrivit unui comunicat, DNA l-a trimis in judecata pe Radu Mazare, aflat sub control judiciar, fiind acuzat de "luare de mita si fals in declaratii (trei infractiuni)", scrie Mediafax.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata si pe fratele acestuia, senatorul PSD Alexandru Mazare, aflat in stare de libertate, "cu privire la savarsirea unei infractiunilor de: complicitate la luare de mita; fals in declaratii (trei infractiuni)", se mai spune in comunicat.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si omul de afaceri Avraham Morgestern, aflat in stare de libertate pentru dare de mita.

Potrivit anchetatorilor, "Mazare Radu Stefan, in calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat, la inceputul anului 2011, programul de construire locuinte modulare grupate in Campusul Social “HENRI COANDA”, aprobat prin hotarare a Consiliului Local al mun. Constanta. Pe fondul demararii acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a dorit sa isi asigure castigarea licitatiei ce urma sa fie organizata".

Citeste si:
Mandat de arestare in lipsa pe numele lui Radu Mazare
Mandat de arestare in lipsa...

Astfel, in cursul anului 2011, "omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanta, Mazare Radu Stefan, suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro)", informeaza DNA.

Potrivit procurorilor "din suma totala de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferati catre contul personal al primarului Mazare Radu Stefan si 80.000 de euro catre contul pus la dispozitie de fratele sau Mazare Alexandru, ambele fiind deschise la o banca din Israel".

"Banii, primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate. In schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazare Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau in sarcina atributiilor sale de serviciu (ex. initierea unor hotarari de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achizitie sau prin care a fost favorizata societatea comerciala reprezentata de inculpatul Morgenstern Avraham)", sustin procurorii.

In declaratiile de avere formulate in perioada 2011-2012, Mazare Radu Stefan si Mazare Alexandru nu au mentionat conturile personale deschise la o unitate bancara din Israel si nici sumele de bani virate cu titlu de mita de catre omul de afaceri.

Citeste si:
51 dintre primarii de municipii au probleme cu legea
Jumatate dintre primarii de...

Potrivit comunicatului, "in cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatilor Mazare Radu Stefan si Mazare Alexandru. De asemenea, s-a mai dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de 18.550 euro si 114 dolari USA ridicate de la inculpatul Mazare Radu Stefan cu ocazia perchezitiei domiciliare".

Pe parcursul anchetei penale, procurorii au utilizat documente bancare obtinute in cadrul activitatii de cooperare judiciara in materie penala cu autoritatile competente din Israel, Cipru, Lichtenstein si Austria.
Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispusa in cauza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Radu Mazare, condamnat la inca 9 ani de inchisoare