Patru inspectori din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au fost pusi sub urmarire penala, pentru abuz in serviciu si fals intelectual, in dosarul omului de afaceri Florian Walter, au declarat surse judiciare.

Patru inspectori din cadrul ANAF au calitate de suspecti in dosarul de la DNA in care omul de afaceri Florian Walter este acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani in legatura cu activitatea societatii Romprest, sustin surse judiciare, scrie Mediafax.

Potrivit acestora, inspectorii ANAF au fost pusi sub urmarire penala pentru presupuse fapte de abuz in serviciu si fals intelectual. Catalin Cercel, Iulian Dinut ( inspectori antifrauda la Directia de Control Fiscal, potrivit datelor publicate de ANAF), Alexandru Balan si Gheorghe Dorel Ioja (angajati ai Directiei Operatiuni Intracomunitare, potrivit datelor publicate de ANAF ) au facut parte din echipele de control trimise la societatea Romprest si la firme partenere pe parcursul anului 2014, declara surse judiciare.

Conform acestora, exista, printre altele, suspiciuni ca inspectorii au trecut date nereale in actele de control. Potrivit surselor citate, unul dintre ei ar fi recunoscut, partial, presupusele fapte in fata procurorilor anticoruptie.

In luna mai a anului 2015, atunci cand a fost anuntata ancheta la societatea Romprest, ANAF sustinea, printr-un comunicat de presa, ca "ROMPREST SERVICE SA a facut obiectul verificarilor derulate de catre Directia generala antifrauda fiscala, in perioada 20.08- 11.12.2014, concretizate in 16 actiuni de verificare ce au avut ca obiectiv modul in care sunt respectate prevederile legislatiei fiscale si contabile de catre societate raportat la relatiile comerciale desfasurate cu societatile LA TEAM LINE SOLUTIONS SRL, ROMCONCORD TEHNIC SERVICE SRL si EURO GRUP SRL in anii 2012 – 2014, respectiv lanturile comerciale TANASESCU FARM SRL- CORESIO EUROINVEST SRL- JIF SRL- EURO GRUP SRL- COMPANIA ROMPREST SERVICE SA si TANASESCU FARM SRL- CORESIO EUROINVEST SRL- BRYANA EURO INVEST SRL- EURO GRUP SRL."

Citeste si:
Ce cursuri gratuite de formare profesionala incep in octombrie
Ce cursuri GRATUITE de...

Rezultatele controalelor facute de FISC au stat atunci la baza dosarului penal instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti, ancheta din care a fost disjunsa si trimisa la DNA - structura centrala partea care il inscrimina pe omul de afaceri Florian Walter, actionarul majoritar al Romprest.

Dosarul de la DIICOT Ploiesti a fost trimis in judecata in iunie 2015, cu 18 persoane in calitate de inculpati. In cazul lui Florian Walter si a celor patru inspectori ANAF ancheta este inca in faza de cercetari la DNA. Potrivit surselor judiciare, in dosarul de la DNA se asteapta acum rezultatele la o expertiza financiar-contabila dispusa de procurorul de caz.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dan Stroe, fost director in ANAF, urmarit penal de DNA