Fostul premier al Romaniei a fost la DNA Ploiesti pentru a fi audiat in dosarul in care Sebastian Ghita este acuzat de mai multe fapte de coruptie, printre care dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Victor Ponta a precizat la intrarea in sediul DNA ca este audiat doar in calitate de martor, conform Mediafax.

Numele fostului premier apare in dosarul lui Sebastian Ghita, in declaratia inculpatului Liviu Tudose, care le-a spus procurorilor ca Victor Ponta i-ar fi oferit functii la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si la Departamentul de Lupta Antifrauda.

Liviu Tudose spunea ca il cunostea pe Ghita ca fiind "fanfaron" si ca a fost pus in situatia de a il da afara din casa de mai multe ori, iar cu Victor Ponta s-a intalnit la Guvern. Magistratul le-a detaliat judecatorilor cum a ajuns in biroul premierului de la acel moment, Victor Ponta. "L-am cunoscut pe Victor Ponta in august 2013 cand a venit fara sa stiu ca este invitat la nunta la care am fost nas. La acel moment conform uzantelor l-am intampinat in calitate de nas si am avut niste discutii comune” , a explicat Tudose, precizand ca ulterior Sebastian Ghita i-ar fi transmis "Victor vrea sa te vada".

La data de 20 ianuarie 2014, acesta a mers la sediul Guvernului unde ar fi avut o scurta discutie cu premierul

"Am fost surprins de dorinta dumnealui de a ma vedea si la acel moment nu am stiut pentru ce. Mentionez faptul ca dupa ce Ghita Sebastian mi-a spus ca fostul prim-ministru, Victor Ponta, dorea sa ma vada, m-am dus intr-o zi de luni la Palatul Victoria si m-am gandit inclusiv la discutia de la nunta cu privire la invitatia pe care i-o facusem la un concert de pian. In cursul discutiei de 1-2 minute pe care am avut-o cu primul-ministru acesta m-a intrebat cum ar fi daca mi-ar propune un post la DLAF sau la ONPCSP. I-am spus ca in principiu as fi de acord, dar conditionat de cunoasterea unor minime date (…). Eu am perceput aceasta intrevedere cu fostul prim-ministru ca o chestiune neserioasa, mai mult decat atat pentru ca eram surprins si am si verificat pe internet situatia posturilor pentru Oficiul de Spalare a Banilor si am constatat ca toate posturile au fost complete. Nu am verificat si la DLAF”, detalia procurorul.

Citeste si:
Mandatul lui Ponta a inceput si s-a sfarsit la presiunea strazii
Mandatul lui Victor Ponta a...

Tudose a precizat si ca a avut o discutie cu conducerea SRI Prahova despre intanirea cu Victor Ponta, iar la data de 4 martie „cu ocazia bilantului Parchetului General m-am intalnit cu dl. Coldea - director adjunct al SRI care mi-a spus ca „sa nu cedati sub nicio forma ofertelor".

In dosarul in care Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis, procurorii DNA au stabilit o cautiune de 13 milioane de euro.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Victor Ponta a fost audiat la ICCJ