Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a fost marti la Adevarul Live, unde a discutat despre propunerile facute pentru sefia Parchetului General si sefia Directiei Nationale Anticoruptie, unde a ales-o pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat in fruntea DNA.

Despre nominalizarile la parchete: Raluca Pruna: „Decizia pe care am luat-o trebuie sa inceapa prin a spune ca la DNA nu a fost o decizia grea. Asa cum ati spus, legea prevede posibilitatea ca cinceva, un sef de parchet, sa aiba un mandta de 3 ani cu posibiliatea reinvestirii. Eu am citit legea, am vazut ca exista precedente in Romania si sunt mirata sa vad ca persoane informate reactioneaza ca si cand niciodata nu s-ar fi facut uz de aceasta prevedere din lege. Si eu cred ca este o masura buna aceasta prevedere pentru ca atunci cand cineva performeaza, si nu ma refer acum numai la parchete, ci la orice institutie, performezi in mandatul de manager pe care il ai si este normal ca aceasta performanta sa fie recunoscuta. Si este normal sa avem poosibiiatea astea de reinvestire intr-un nou mandat“, conform Adevarul


Raluca Pruna: „Am fost mirata si de faptul ca s-a folosit termenul de „transparenta”. Cred ca ar fi fost neonest din partea mea sa deschid o procedura de dragul procedurii si sa invit lumea sa se inscrie, cand de fapt toata lumea stie ca performanta DNA sub conducerea doamnei procuror-sef Kovesi o indreptatea sa fie reinvestita in acest mandat. Deci, cred ca deschiderea unei asmenea proceduri ar fi fost un lucru nedrept pentru acele persoane care s-ar fi inscris. Insist asupra acestui lucru in spatiul public, chiar formatori de opinii au spus ca „da, este adevarat ca doamna Kovesi este cea mai buna, am citit bilantul, dar totusi, ar fi fost bine, macar de dragul procedurii”, s-a invocat democratia, s-au invocat mai multe lucruri care indemnau sa parem democrati, sa ne facem ca ne jucam de-a procedura.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri