Politistii fac 47 de perchezitii domiciliare si la sediile unor societati comerciale din opt judete, la persoane banuite de evaziune fiscala, intr-un dosar in care prejudiciul este estimat la peste 4 milioane de lei, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Alba, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Alba, sprijiniti de politisti din Mehedinti, Valcea, Gorj, Hunedoara, Iasi si Dambovita, fac 47 de perchezitii domiciliare la persoane banuite de evaziune fiscala, urmand sa puna in aplicare 33 de mandate de aducere.

Perchezitiile au loc in judetele Alba, Mehedinti, Valcea, Gorj, Dolj, Hunedoara, Iasi si Dambovita.

In perioada 2012 – 2015, un numar de 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi inregistrat cheltuieli fictive in contabilitatea societatilor pe care le reprezinta, in baza unor documente contabile emise de catre mai multe societati comerciale tip fantoma. Pentru a da aparenta de legalitate operatiunilor economice inregistrate in contabilitate, ar fi fost efectuate plati prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societatilor "cu comportament tip fantoma" si restituite platitorului, arata IPJ Alba.

In cauza se efectueaza cercetari sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Alba sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Sursa foto: Gajus, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri