In documentele Panama Papers, care au fost date publicitatii luni seara, apar opt offshore-uri care au legatura cu Romania,109 persoane si entitati de business, printre care Sorin Ovidiu Vintu, Cristian Borcea si Corneliu Iacobov, sase intermediari precum si 103 adrese din tara noastra, scrie News.ro.

Cele opt offshoreuri care au legatura cu Romania sunt: Overseas Enterprises Holding Corp., Osida Services Ltd., Ubras Ltd., Valdres Inc., Pemal International Ltd., Aldwyn Consultants Limited, Yes You Home Limited, Transatlantic Shiping & Management Limited.

De asemenea, cei sase intermediari conectati cu Romania care apar in baza de date sunt: Taylor, Epure and Associates SCPA, Moshe Turgeman, Philippe Marcel Kadouch, Osida Services Ltd., Claudio Maria Riccardi si Gabriela Serbanel.

Lista completa cu cele 109 nume o puteti gasi aici.

Pe lista celor 109 persoane si entitati de business din Romania apar, intre altii, Sorin Ovidiu Vintu, Cristian Borcea, Said Baaklini, Corneliu Iacobov, dar si OMV Petrom, despre care Rise Project scria ca are de multi ani o investitie importanta in Kazakhstan, pe care o gestioneaza prin intermediul unei companii offhsore.

"Panama Papers", care au alimentat o adevarata cascada de dezvaluiri despre evaziunea fiscala, pot fi accesate - in parte - de catre public incepand de luni seara, in numele "transparentei", dar si in speranta dezvaluirii unor noi scandaluri, scrie AFP.

Incepand de la ora 18.00 GMT (21.00, ora Romaniei), orice navigator pe Internet poate consulta datele care au la baza pe milioane de documente apartinand cabinetului panamez de avocatura Mossack Fonseca, in care figureaza inclusiv premierul britanic David Cameron si omologul sau islandez, nevoit sa demisioneze, Sigmundur David Gunnlaugsson.

"Este un pas natural catre transparenta, cu scopul de a permite societatii civile sa obtina informatii de baza despre Panama Papers", declara intr-un interviu pentru AFP Gerard Ryle, directorul Consortiului International al jurnalistilor de Investigatie (ICIJ), care a declansat scandalul.

Baza de date, de aproximativ 200.000 de firme-paravan si persoane private, este prezentata sub forma de registru. Insa ea prezinta doar o parte dintre cele 11,5 milioane Panama Papers, care nu si-au dezvaluit toate secretele, potrivit ICIJ.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri