DNA a extins urmarirea penala fata de deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu, dar si fata de managerul de proiect, managerul general si directorul economic al asociatiei romilor " Pro Europa" dupa ce au descoperit ca o parte din fondurile europene destinate incluziunii romilor au fost folosite in campania electorala.

Noile probe pe care le-au descoperit procurorii anticoruptie arata ca, in contextul campaniei electorale parlamentarele din anul 2012, Madalin Voicu, in calitate de presedinte de onoare al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, a solicitat si a obtinut, in numerar, de la reprezentantii organizatiei, suma de 100.000 lei, potrivit unui comunicat DNA, conform News.ro

„Aceasta suma de bani a fost folosita de inculpat in campania electorala din anul 2012, in care a candidat din partea unui partid politic pentru obtinerea calitatii de deputat. In perioada octombrie 2014, reprezentantii Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, folosindu-se de un numar de 17 contracte de imprumut incheiate in mod fictiv in lunile octombrie 2012 si mai 2013, au retras din conturile acesteia suma de 846.000 lei, sub pretextul restituirii unor datorii inexistente. Contractele respective au fost semnate, din partea Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa”, de inculpatii Paun Nicolae, Rotariu Florentina si Paraschiv Iulian, acesta din urma in calitate de manager al proiectului «Acces pe piata muncii, o sansa pentru tine»”, se arata in comunicatul citat.

Mai multe bunuri imobile au fost confiscate

Procurorii mai specifica si faptul ca, in vederea confiscarii extinse, s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului pe bunurile imobile aflate in proprietatea societatii SC Niky Scorpion Alcom S.R.L., pana la concurenta sumei de 30.470.708,72 lei.

Madalin Voicu si sotia acestuia au fost, vineri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie la ora 9.30 si au refuzat sa faca declaratii, atat inainte, cat si dupa intalnirea cu procurorii, care a durat aproximativ o ora.

Deputatul Madalin Voicu a mers la Directia Nationala Anticoruptie si in 1 martie, cand a fost anuntat de procurori ca i-a fost pusa sub sechestru o parte din avere, pentru prejudiciul de 400.000 de lei pe care l-ar fi produs, masura fiind luata in dosarul "Partida Romilor”, in care este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare a banilor. Atunci, s-a prezentat la DNA si sotia deputatului, pusa sub acuzare in acelasi dosar, si aceasta fiind anuntata ca i-a fost pusa sub sechestru o parte din avere.

Procurorii urmau sa identifice ce bunuri are Voicu, iar in functie de cuantumul prejudiciului sa indisponibilizeze suma respectiva din averea deputatului.

Madalin Voicu este cercetat in libertate in dosarul “Partida Romilor”. Procurorii DNA au cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru retinerea si arestarea lui Voicu, insa cererea a fost respinsa.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri