Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a fost luat pe targa, vineri dupa-amiaza, cu o ambulanta de la Spitalul Judetean, unde era internat de miercuri seara, pentru a fi dus la Curtea de Apel din municipiu, unde se judeca solicitarea DNA de arestare preventiva in dosarul Centrului Militar Zonal.

Jandarmii s-au deplasat la Spitalul Judetean Cosntanta, pentru a pune in executare un mandat de aducere a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, la Curtea de Apel, unde instanta urmeaza sa judece solicitarea DNA de arestare preventiva a acestuia, in conditiile in care a lipsit de la toate termenele de judecata, motivand ca este nedeplasabil din cauza unei operatii, conform NEws.ro

Vineri dupa-amiaza, presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost scos pe targa din spital si urcat intr-o ambulanta, care a fost insotita de masina Jandarmeriei pana la Curtea de Apel Constanta.

Cu targa la judecata

La Curtea de Apel, Nicusor Constantinescu a fost scos tot pe targa din ambulanta si dus in sala de judecata

Constantinescu a spus ca a fost adus ca un talhar, ca se asteapta la orice si ca nu stie daca starea de sanatate ii va permite sa reziste la sedinta de judecata.

La ora transmiterii acestei stiri, Nicusor Constantinescu se afla in sediul Curtii de Apel Constanta.

Procurorii DNA au cerut inlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv pentru presedintele CJ Constanta in dosarul Centrului Militar Zonal, in conditiile in care a lipsit de la toate termenele de judecata.

Nicusor Constantinescu a declarat ca nu se poate deplasa

Procurorii spun ca, desi a sustinut ca nu se poate deplasa, Nicusor Constantinescu a plecat de mai multe ori de la sanatoriul in care era internat, pentru a-si rezolva diverse "probleme personale", inclusiv pentru organizarea petrecerii pentru 25 de ani de la absolvirea facultatii.
Pentru ca Nicusor Constantinescu nu s-a prezentat nici la termenele precedente ale procesului, instanta a decis ca presedintele Consiliului Judetean Constanta sa fie adus cu mandat la termenul de joi.

Jandarmii au mers joi la locuinta lui Nicusor Constantinescu, insa nu l-au gasit. Avocatul acestuia, Marius Mocanu, a declarat pentru News.ro ca Nicusor Constantinescu s-a internat miercuri seara la Spitalul Judetean Constanta.

DNA arata, intr-un comunicat de presa transmis joi dupa-amiaza, ca procurorii au inaintat Curtii de Apel Constanta propunerea de inlocuire a controlului judiciar cu masura arestarii preventive pentru Nicusor Constantinescu, dupa ce acesta a incalcat in mod repetat una din obligatiile controlului judiciar, respectiv de a se prezenta la instanta de judecata ori de cate ori era chemat.

Citeste si:
10 august: Pedepsele pentru cei sapte agresori ai femeii jandarm
Judecatorii au decis...

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Nicusor Constantinescu in arest preventiv