Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit de la o persoana din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a sustine financiar clubul, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, conform NEws.ro

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Cluj al DNA l-a trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, pentru luare de mita in forma continuata.

Procurorii sustin, in rechizitoriu, ca in perioada martie 2015 - septembrie 2015 Chereches, in calitate de primar si ordonator principal de credite pentru sustinerea financiara a Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare si implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local in acest sens, a pretins si primit de la o persoana din conducerea clubului, atat in mod direct, cat si prin intermediar, suma totala de 70.000 lei.

De asemenea, sustin procurorii, in perioada imediat urmatoare, Catalin Chereches, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala, operatiune care nu s-a mai finalizat.

In 14 aprilie 2016, edilul i-a solicitat denuntatorului 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumatate din sponsorizarea pe care o firma o facuse anterior clubului.

In ceea ce privesste modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, Chereches i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, lucru cu care acesta din urma s-a conformat.

Catalin Chereches prins in flagrant

In acelasi context, in 26 aprilie 2016, procurorii anticoruptie l-au prins in flagrant pe Catalin Chereches, asupra acestuia fiind gasita suma de 25.000 lei.

Cu o zi inainte, potrivit anchetatorilor, la solicitarea primarului Chereches, din aceeasi suma ceruta ca mita, denuntatorul a dat unui apropiat al edilului 5.000 euro in contul unei datorii.

Procurorii au instituit masura sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile apartinand lui Catalin Chereches.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramures cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii luate dispuse in cauza.

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat preventiv in 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, Chereches fiind acuzat de luare de mita in forma continuata.

Catalin Chereches si-a depus candidatura ca independent

Cu cateva ore inainte de a fi retinut de DNA, Catalin Chereches si-a depus candidatura ca independent, sustinut de Coalitia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. Potrivit BEC Baia Mare, Chereches si-a depus initial candidatura in 24 aprilie, din partea Forumului Democrat German, dar si-a retras-o ulterior.

In prima faza, Judecatoria Baia Mare a respins candidatura lui Catalin Chereches la functia de primar al municipiului, admitand astfel contestatiile formulate de Bogdan Hendre si PSD Maramures.

Hotararea nu era definitiva si a fost atacata cu apel la Tribunalul Maramures.

Intr-un mesaj postat ulterior pe pagina de Facebook a lui Catalin Chereches se arata ca Tribunalul Maramures a admis apelul formulat de avocatii primarului impotriva hotararii Judecatoriei Baia Mare prin care fusese respinsa initial candidatura acestuia la alegerile locale, astfel ca primarul poate candida pentru un nou mandat.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri