Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul POPESCU TARICEANU CALIN CONSTANTIN ANTON, presedinte al Senatului, pentru comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, conform Digi24.

DNA a dispus urmarirea penala in cazul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pentru infractiunile de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in legatura cu declaratiile date ca martor in dosarul retrocedarii unei suprafete din padurea Snagov si a fermei Baneasa, in care sunt trimisi in judecata Paul de Romania, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic, conform News.ro

Intr-un comunicat de presa transmis marti, Directia Nationala Anticoruptie anunta ca procurorii Serviciului Teritorial Brasov au dispus inceperea urmaririi penale fata de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Potrivit sursei citate, in ancheta privind retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui Calin Popescu Tariceanu, in conditiile in care existau indicii ca el ar avea cunostinta despre activitatea
infractionala a grupului trimis in judecata in acest dosar, prin prisma relatiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.


"Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, in depozitia luata sub juramant, acesta a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea cercetarilor si a tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata", arata DNA.

Procurorii anticoruptie mai spun ca Tariceanu a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre achizitionarea drepturilor succesoarele ale lui Paul de Romania de catre Tal Silberstein, Remus Truica si altii si ca nu a discutat cu Truica despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat ca nu are relatii apropiate si nu a pastrat legatura cu inculpatii Dan Andronic si Tal Silberstein, cu care s-a intalnit doar sporadic, afland din presa, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea ca nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania. DNA mai spune ca, totodata, Tariceanu a mai precizat ca nu a avut o relatie apropiata cu inculpatul Marius Marcovici, ascunzand ca are cunostinta despre relatia acestuia cu Tal Silberstein.

In data de 18 mai, omul de afaceri Remus Truica, Printul Paul si alte 20 de persoane, intre care Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz Agavi Moshe, Marius Marcovici si jurnalistul Dan Andronic, au fost trimisi in judecata in dosarul retrocedarii ilegale a fermei Baneasa si a 47 de hectare din Padurea Snagov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri