Directorul firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, este audiata, joi, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citata de procurori intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie legate de contracte pentru dezinfectanti incheiate de societate cu mai multe spitale, informeaza News.ro.

Flori Dinu a venit la DNA insotita de un avocat, iar la intrare nu a facut declaratii despre dosarul in care a fost citata.

Potrivit unor surse judiciare, Flori Dinu a fost citata de procurorii DNA intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie legate de contractele pentru dezinfectanti incheiate de Hexi Pharma cu mai multe spitale.

Flori Dinu este in arest la domiciliu din 28 mai, masura dispusa de Judecatoria Sectorului 5, in dosarul in care procurorii Parchetului Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie o acuza de 128 de infractiuni de inselaciune, majoritatea in forma continuata si de participare improprie la zadarnicirea combaterii bolilor. Procurorii PICCJ au stabilit prejudiciul la peste 28 de milioane de lei, aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate in baza contractelor incheiate in intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 intre Hexi Pharma si numeroase unitati sanitare.

"Inculpata Dinu Flori, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele", potrivit Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Fosta sotie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, declara, cu o zi inainte de retinerea lui Flori Dinu, ca patronul Hexi Pharma avea in calculatorul sau de la sediul firmei liste cu sumele date unor medici, directori de spitale si oameni politici care au sprijinit afacerile societatii, inclusiv “liste pe partide”, precizand ca are si ea copii ale acestor liste, cu date pana in decembrie 2008.

Laura Georgescu a mai spus ca dosarele de fonduri europene pentru Hexi Pharma ar fi fost contrasemnate de Elena Udrea.

”Acele dosare aprobate cu sute de mii de euro de fonduri europene pentru firma lui Dan Condrea erau contrasemnate de Elena Udrea. Ea era ministru la acea vreme!”, a spus Laura Georgescu, la Antena 3.

Elena Udrea a declarat, vineri, ca fosta sotie a lui Dan Condrea ar trebui sa prezinte dovada ca dosarele prin care s-ar fi alocat sute de mii de euro din fonduri europene pentru firma Hexi Pharma ar fi fost contrasemnate de fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri