Dan Condrea a transferat, dupa izbucnirea scandalului dezinfectantilor, peste 500.ooo de euro din contrurile personale in conturilor detinute de Uliana Ochinciciuc si de fratele acesteia, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Dan Condrea a transferat 320.000 de euro in conturile lui Radu Ochinciuc si 229.023 de euro in conturile Ulianei Ochinciuc, in scopul ascunderii sau al disimularii originii ilicite a banilor, sustin procurorii DNA, conform News.ro

"Sumele obtinute din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala au fost transferate in conturile bancare deschise in Cipru si in Romania de catre suspectele Hatom Limited si Chemical & Pharmaceutical Solutions", potrivit DNA.

Sumele respective ar fi revenit in Romania, fie in conturile bancare personale ale lui Condrea si ale tatalui sau (suma totala - 1.239.900 euro), fie in conturile unei retele formate din noua societati comerciale controlate de suspectul Miron-Victor Panaitescu, in baza unor operatiuni de consultanta fictive prin care se urmarea sa se ascunda originea infractionala a banilor (suma totala - 2.768.050 euro), mai sustine DNA.

Banii au fost folositi pentru achizitia de bunuri imobile

Platile se realizau prin internet banking sau cu ajutorul unui dispozitiv token, iar o parte din acesti bani au fost retrasi in numerar si au fost folositi pentru achizitia de bunuri imobile atat de persoanele implicate in savarsirea de infractiuni, cat si de persoane apropiate acestora, precizeaza anchetatorii.

Procurorii DNA au dispus, joi, efectuarea urmaririi penale fata de Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, pentru complicitate la evaziune fiscala, in timp ce Miron-Victor Panaitescu, fostul partener de afaceri al lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, fosta concubina a lui Condrea si fratele ei, Radu Ochinciuc, sunt acuzati de spalare a banilor. Totodata, Uliana si Radu Ochinciuc au fost pusi sub control judiciar.

De asemenea, procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de SC Hexi Pharma CO SRL sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor, in timp ce CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd si Hatom Limited SRL, ambele din Cipru sunt suspectate de de complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor.

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in perioada 2008 - 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a evidentiat in actele contabile operatiuni fictive de intermediere a achizitiilor de bunuri, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul de stat cu o suma estimata, in aceasta etapa a cercetarilor, la 7.816.485 lei (echivalentul a 1.737.417 euro).

Citeste si:
Esti in cautarea unor cadouri inedite de Craciun? Ce vinde ANAF
Esti in cautarea unor cadouri...

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Avocat: Forța majoră ar putea fi o sabie cu două tăișuri pentru companii
Setari Cookie-uri