Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, ramane in arest la domiciliu, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, atat contestatia ei, cat si cererea procurorilor de arestare preventiva, in dosarul in care este acuzata de 128 de infractiuni de inselaciune si de participare improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

Instanta Tribunalului Bucuresti a mentinut astfel decizia luata de Judecatoria Sectorului 5 in 28 mai, Flori Dinu fiind de atunci in arest la domiciliu, dupa ce anterior a fost retinuta pentru 24 de ore, conform News.ro

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au cerut instantei arestarea preventiva a lui Flori Dinu, iar aceasta a solicitat inlocuirea masurii cu controlul judiciar, ambele cereri fiind respinse de instanta. Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva.

Anchetatorii sustin ca Flori Dinu, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea lui Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele".

Peste 28 de milioane prejudiciu stabilit

Procurorii PICCJ au stabilit prejudiciul la peste 28 de milioane de lei, aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate in baza contractelor incheiate in intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 intre Hexi Pharma si numeroase unitati sanitare.

Flori Dinu este urmarita penal si de procurorii DNA, intr-un dosar in care este acuzata de complicitate la evaziune fiscala. In acelasi dosar, Miron-Victor Panaitescu, fostul partener de afaceri al lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, fosta concubina a lui Condrea si fratele ei, Radu Ochinciuc, sunt acuzati de spalare a banilor.

De asemenea, procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de SC Hexi Pharma CO SRL sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor, in timp ce CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd si Hatom Limited SRL, ambele din Cipru, sunt suspectate de complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor.

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in perioada 2008 - 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a evidentiat in actele contabile operatiuni fictive de intermediere a achizitiilor de bunuri, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul de stat cu o suma estimata, in aceasta etapa a cercetarilor, la 7.816.485 lei, echivalentul a peste 1,7 milioane de euro.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri