Sechestru asigurator pe suma de 902.516 lei pus de procurorii DNA pe conturile bancare ale primarului Craiovei, Olguta Vasilescu, in dosarul in care este acuzata de folosirea influentei pentru obtinerea de bani sau bunuri, dare de mita si spalare de bani, conform News.ro

Potrivit DNA, sechestrul asigurator a fost pus pe sumele de bani, in lei sau valuta, aflate in conturi ale institutiilor bancare detinute de Olguta Vasilescu, pana la concurenta sumei de 902.516,29 lei, “raportata la cele trei infractiuni de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infractiuni de luare de mita si doua infractiuni de spalare de bani, retinute in sarcina inculpatei”.

Prin aceeasi ordonanta a fost pus sechestru asigurator pe sume de bani si pe imobile ale inculpatilor Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii non profit, pana la concurenta sumei de 568.291,37 de lei, “raportata la infractiunile de complicitate la luare de mita, instigare la spalare de bani, respectiv spalare de bani, retinute in sarcina celor doi inculpati”, a precizat DNA.

Masurile au fost dispuse de procurorii anticoruptie in vederea confiscarii speciale si pentru garantarea executarii cheltuielilor judiciare.
Procurorii le-au adus la cunostinta luni celor trei inculpati masurile asiguratorii.

Olguta Vasilescu: Mi-am adus bancul cu girafa

Primarul municipiului Craiova, Olguta Vasilescu, a declarat luni, la iesirea de la DNA, ca procurorii i-au pus sechestru pe avere, dar ea nu are casa si nici masina, precizand ca este ca in bancul cu olteanul care merge la circ, vede girafa si spune: “Asa ceva nu exista”.

“S-a pus sechestru asigurator pe avere. Mi-am adus bancul cu girafa. Stiti bancul cu girafa? Se duce olteanul la circ si cand vede girafa zice: «Asa ceva nu exista». Exact asa ceva este si cu mine, cu averea mea: Asa ceva nu exista. N-am casa, n-am masina, asta este situatia”, a spus Olguta Vasilescu.

Lia Olguta Vasilescu, aleasa in 5 iunie pentru un nou mandat de primar al Craiovei, a fost la DNA si in 30 mai, ea spunand atunci ca se asteapta la ce este mai rau, avand in vedere ca este ultima saptamana de campanie electorala. Ulterior, DNA a anuntat ca procurorii au extins urmarirea penala in cazul sau, pentru spalare de bani, in dosarul in care este cercetata, iar administratorul public al Craiovei, Radu Cosmin Preda, a fost pus sub acuzare pentru o noua fapta de instigare la spalare de bani.

Potrivit procurorilor, in campania electorala din 2012 pentru alegerea primarului Craiovei mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Lia Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, Olguta Vasilescu s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic.

"Donatii" estimate la 135.907 euro

Anchetatorii sustin ca, in cadrul “donatiilor”, estimate la 135.907 euro, care au constat in realizarea de materiale electorale si sustinerea de spectacole, Olguta Vasilescu a primit de la un om de afaceri, ca urmare a exercitarii influentei sale politice, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain, bani pe care i-a remis cash, plus inca 25.000 de euro, a caror provenienta nu este stabilita, in preziua concertului din 14 mai 2012, unei persoane organizator evenimente.

Olguta Vasilescu mai este acuzata ca, intr-un context diferit, in cursul anului 2014, a pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, pentru si printr-o asociatie non-profit, cu titlu de mita, mai multe sume de bani, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Surse judiciare declarau pentru News.ro ca Olguta Vasilescu a fost sustinuta in campania din 2012 ”cu materiale de publicitate achitate de firme”, iar ”camioane incarcate cu produse de publicitate electorala” circulau in Craiova conform indicatiilor sale.

Referitor la sumele de bani pretinse si primite de Olguta Vasilescu, procurorii au probe ca Daniela Popescu, la instigarea lui Radu Preda, a acceptat incheierea a trei contracte de sponsorizare, iar ulterior a dispus transferul sumei de 316.471 lei, in luna iunie 2014, din contul asociatiei in contul unei societati comerciale, cunoscand ca banii fusesera primiti ca mita.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri