Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, condamnat la inchisoare in dosarul "Transformatorul" are calitatea de suspect intr-un nou dosar in care este audiat la DNA Ploiesti, acesta este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi primit, cand era deputat, 620.000 de euro de la o firma de software pentru a-i falicita incheierea unor contracte, conform News.ro.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus extinderea urmaririi penale fata de suspectul Relu Fenechiu, la data faptelor deputat, pentru trafic de influenta, in forma continuata, si spalare a banilor.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2012-2014, Fenechiu a pretins si a primit de la o firma de software 15% din valoarea a doua contracte promovate de Ministerul Justitiei, in valoare de 14.700.000 de lei fara TVA, si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii, in valoare de aproximativ 1.800.000 euro, pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea acestor proiecte.

”Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin interventia sa la functionari din Ministerul Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment. Pentru acest «ajutor», suspectul a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de de 620.000 euro”, arata DNA.

Pentru a disimula provenienta ilicita a banilor, intre cele doua societati si firma de software au fost incheiate mai multe contracte de prestari servicii, in realitate serviciile respective fiind realizate doar de catre angajatii acesteia din urma. Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost adus, joi dimineata, de la Penitenciarul Vaslui, unde este incarcerat dupa o condamnare in dosarul ”Transformatorul”, la sediul DNA Ploiesti pentru a fi audiat intr-un nou dosar de coruptie.

Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata in dosarul ”Transformatorul”, a fost adus in jurul orei 10.30, urmand sa fie audiat de procurorii DNA Ploiesti intr-un nou dosar de coruptie.

Tot la DNA Ploiesti, a fost adus si un fost director IT din Ministerul Justitiei, care in prezent ocupa o functie de executie in aceasta institutie, pentru a fi audiat in acelasi dosar. Fostul director IT din Ministerul Justitiei Ionut Krech a fost adus cu mandat de la Bucuresti la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul pentru care a fost adus de la penitenciar si Relu Fenechiu.

El lucreaza in Ministerul Justitiei de mai multi ani, iar in prezent ocupa o functie de executie la Directia de implementare a proiectelor finantate prin Banca Mondiala.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri