Avocatul Copilului, un proiect din ce in ce mai aproape de realizare. Proiectul de lege care prevede infiintarea Avocatului Copilului a fost adoptata tacit, de catre plenul Camerei Deputatilor, termenul constitutional de adoptare fiind depasit de data de 13 iunie.

Proiectul a fost supus votului in plen in data de 8 iunie. Comisiile juridice si de administratie publica au propus atunci respingerea proiectului, insa propunerea nu a intrunit in plen numarul de voturi necesar asa ca proiectul a fost retrimis la comisii. Intre timp, s-a implinit si termenul de adoptare tacita, conform News.ro

Proiectul de lege urmeaza sa fie trimis Senatului, spre dezbatere si vot, acesta fiind forul decizional. Potrivit proiectului de lege, institutia Avocatului Copilului este o autoritate publica autonoma si independenta fata de orice autoritate publica, in conditiile legii. Conducerea institutiei se exercita de catre Avocatul Copilului, ajutat de un adjunct si de secretar general. Functiile de conducere si de executie de specialitate din aparatul institutiei se ocupa prin concurs sau examen.

Avocatul Copilului trebuie sa fie cetatean roman, cu studii superioare, sa aiba o experienta recunoscuta de minimum 15 ani in munca desfasurata in domeniul drepturilor copilului. Avocatul Copilului este numit in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, iar propunerile se fac catre Birourile Permanente al celor doua Camere, la recomandarea societatii civile. Mandatul este de sapte ani, iar functia este asimilata ca rang cu functia de ministru. Acesta beneficiaza de o indemnizatie egala cu indemnizatia stabilita pentru Avocatul Poporului.

Atributiile Avocatului Copilului sunt legate de actiuni pentru promovarea, protejarea si monitorizarea drepturilor copilului, avand drept scop protejarea copilului impotriva violentei, cruzimii, exploatarii, demoralizarii, neglijarii, precum si impotriva altor rele tratamente.

Sursa foto: Joshua Minso / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri