Numarul politistilor locali ar putea fi dublati. Mai multi deputati PSD au depus la Senat o propunere legislativa care prevede ca norma de reprezentare a politistilor locali sa fie de un post la 500 de locuitori, si nu un post la 1.000 de locuitori, cum prevede legea, in prezent.

Proiectul este initiat de catre social-democratii Ovidiu Iane si Dan Tudorache si este semnat de alti sapte deputati PSD. Potrivit intiativei legislative, norma de reprezentare a politistilor locali va fi de un politist local la 500 de locuitori, pentru comune, orase, municipii si sectoarele din Bucuresti, si un politist la 3.000 de locuitori, pentru judete si Bucuresti. Pentru unitatile administrativ teritoriale cu numarul de locuitori mai mic de 3.500 de locuitori, numarul maxim al posturilor va fi de cinci politisti, conform NEws.ro

Initiatorii precizeaza ca, pentru a actiona cu succes in folosul cetateanului si pentru a acoperi toate atributiile prevazute de lege, este nevoie de suplimentarea numarului politistilor locali.

Parlamentarii mentioneaza ca, potrivit legii de functionare a Politiei locale, Legea 155/2010, aceasta structura are numeroase atributii in ceea ce priveste ordinea publica, paza bunurilor, circulatia pe drumurile publice, disciplina in constructii si afisajul stradal, precum si protectia mediului.

In plus, politistii locali mai au in atributii activitatea comerciala dar si evidenta persoanelor. Parlamentarii mentioneaza ca politia locala indeplineste nu mai putin de 55 de atributii in activitatea pe care o desfasoara. Proiectul a fost depus saptamana trecuta la Parlament si urmeaza sa fie dezbatut de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri