Hotelul Marriott din Bucuresti este tinta mai multor perchezitii ale politistilor intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei, care ar fi produs prin inregistrarea de cheltuieli cu dobanzi si de pierderi din diferente de curs valutar. Surse judiciare au declarat ca directorii firmei vor fi ridicati si dusi la audieri, conform News.ro

Sediile sociale al SC S. SRL si SC S.C.H.G ( Societatea Companiilor Hoteliere Grand n.r.) SRL din Hotelul Marriott sunt vizate de perchezitii. Au loc ridicari de documente financiar-contabile si inscrisuri necesare solutionarii unei cauze penale in care sunt vizate infractiuni de evaziune fiscala.

“Din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat faptul ca, in perioada 2008 - 2015, in documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost inregistrate cheltuieli cu dobanzi si pierderi din diferente de curs valutar, in baza unui contract de imprumut incheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsa ca acest contract este garantat de Statul roman, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a precizat Parchetul Curtii de Apel Bucuresti.

In aceasta cauza sunt urmarite penal, pentru evaziune fiscala in forma continuata, doua persoane si o firma. Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca in urma perchezitiilor vor fi audiati directorul general si directorul executiv al firmelor. Politia Romana a precizat ca la perchezitii de la sediile celor doua firme participa 12 ofiteri de politie judiciara de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si un procuror din Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

In aceasta cauza sunt urmarite penal, pentru evaziune fiscala in forma continuata, doua persoane si o firma:

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca in urma perchezitiilor vor fi audiati, la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, Gregor Aufhauser, director general al Societatii Companiilor Hoteliere Grand SRL, si Kathrin Brettschneider, director finaniar al firmei care administreaza Hotelul Marriott.

Politia Romana a precizat ca la perchezitii de la sediile celor doua firme participa 12 ofiteri de politie judiciara de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si un procuror din Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Politia anunta "captura" de petarde de Revelion
Politia anunta "captura" de...

Sursa foto: Marriott/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Citu, MFP: ANAF va face controale complexe la toate companiile in 2020