Inspectorul sef al Serviciului de Control in Sanatatea Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica Judeteana Timis, acuzat de luare de mita, a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Potrivit unui comunicat de presa de joi al DNA, procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe Serban Vlaicu, inspector sef al Serviciului de Control in Sanatatea Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica Judeteana Timis, acuzat ca i-a cerut administratorului unei societati comerciale 400 de euro si mai multe produse alimentare, scrie News.ro.

”La data de 17 iunie 2016, inculpatul Vlaicu Serban, in calitatea mentionata mai sus, a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 400 euro si mai multe produse alimentare (carne, produse din carne, peste), pentru ca, in schimb, sa renunte la aplicarea vreunei sanctiuni ca urmare a unui control la care s-au constatat nereguli la firma denuntatorului. Totodata, inculpatul l-a asigurat pe omul de afaceri ca ii va oferi pe viitor protectie in ceea ce priveste activitatea de inspectie desfasurata de organele de control din cadrul DSP Timis”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, in 22 iunie, inspectorul-sef a mai primit, de la aceeasi persoana, suma de 1.800 de lei, moment in care a fost prins in flagrant.

”Anterior, in aceeasi zi, inculpatul a primit de la o alta persoana fructe si legume in valoare de 59,42 lei in legatura cu neindeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu, respectiv aplicarea unor sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor legale privind registrul unic de control”, mai arata DNA.

Citeste si:
Orban: Bugetul Sanatatii nu va scadea, ci va creste cu cateva miliarde
Orban: Bugetul Sanatatii nu...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Timisoara: cel putin trei morti dupa o actiune de dezinsectie in bloc