Un nou caz de luare de mita la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov. Medicul ortoped Marius Stoica a fost prins in flagrant luand 800 de lei mita. Acesta a fost retinut, iar anchetatorii au facut perchezitii la unitatea medicala si la locuintele ortopedului. Alti doi medici ai aceleasi sectii de Ortopedie au fost retinuti in ultimele luni, unul dintre ei fiind deja condamnat.

Ortopedul Marius Stoica, de la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov, a fost prins in flagrant luand mita de la un pacient. In urma flagrantului, procurorii Parchetului Tribunalului Brasov, impreuna cu procurori de la DNA Covasna si politisti de la Politia Transporturi Brasov au facut mai multe perchezitii atat la SJU Brasov, cat si la locuintele doctorului, din Brasov, Sacele si Budila. Medicul a fost retinut de catre procurori pentru 24 de ore, pentru luare de mita, conform News.ro

Al treilea ortoped acuzat de luare de mita, de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov

Acesta este al treilea ortoped acuzat de luare cu mita in ultimul an. Astfel, in 11 februarie, la cabinetul medicului Dumitru Petrescu, si el ortoped la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, au fost facute perchezitii, iar in urma descinderilor, Petrescu a fost retinut pentru luare de mita, insa nu a fost inca trimis in judecata.

Un alt ortoped, Marius Nica, de la aceeasi sectie a SJU Brasov, a fost retinut in 10 august 2015, fiind prins in flagrant in timp ce lua mita de la un investigator sub acoperire, care a pretins ca este pacient.

Procurorii au demonstrat ca medicul a mai luat mita in alte cinci cazuri pentru a face interventii chirurgicale. Nica cerea intre 400 si 1.000 de lei de la pacientii care aveau nevoie de operatii. In martie, magistratii Tribunalului Brasov l-au condamnat pe Marius Nica la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita in forma continuata. In sentinta Tribunalului Brasov se mentioneaza ca medicul are voie sa lucreze intr-un spital de stat in urmatorii trei ani doar daca trateaza urgente si trebuie sa faca 60 de zile de munca in folosul comunitatii.

Sursa foto: Atstock Productions / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri