Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti l-au trimis, vineri, in judecata pe Florin-Catalin Ivan, avocat in Baroul Bucuresti, pentru evaziune fiscala de peste trei milioane de euro. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sub sechestru cinci terenuri, peste 8.000 de sticle cu vin si 60.000 de CD-uri ale avocatului.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Florin-Catalin Ivan, avocat in Baroul Bucuresti, acuzat de evaziune fiscala in forma continuata (22 de acte materiale), conform News.ro

In rechizitoriu, procurorii sustin ca, in perioada 2010-2011, avocatul nu a inregistrat in totalitate operatiunile comerciale desfasurate de o societate al carei administrator era si nu a depus nicio declaratie fiscala. De asemenea, in perioada 2010-2012, in cazul altei societati pe care o administra, avocatul Florin-Catalin Ivan nu a inregistrat in evidentele contabile operatiunile comerciale si in declaratiile fiscale veniturile obtinute si impozitele datorate, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, mai arata anchetatorii.

Avocatul ar fi prejudiciat, astfel, bugetul de stat, potrivit procurorilor, cu suma de 13.743.692,96 lei, echivalentul a circa 3,2 milioane de euro. Pentru garantarea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui numar de cinci terenuri in suprafata totala de 20.556 de metri patrati, identificate in proprietatea lui Florin-Catalin Ivan, asupra a 8.180 sticle a 0,75 litri cu vin si a mai multor cutii tip bag-in-box a 20 litri cu vin, identificate cu prilejul perchezitiei domiciliare efectuate in cursul cercetarilor si asupra unui numar de 60.193 CD-uri apartinand partilor responsabile civilmente, precum si poprirea asupra sumelor de bani existente in conturile bancare detinute de Ivan.

Dosarul a fost trimis pentru solutionare la Curtea de Apel Bucuresti.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri