Contestatia fostului premier Victor Ponta a fost respinsa de Consiliul General al CNATDCU, acesta ramane cu verdictul de plagiat, in urma deciziei definitive urmand sa fie trimisa la Ministerul Educatiei recomandarea de retragere a titlului de doctor

Contestatia lui Victor Ponta la decizia din 30 iunie a fost respinsa de Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, cu 37 de voturi din 47 de membri ai CNATDCU, conform News.ro

“Se mentine raportul initial, care constata plagiatul in cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta si se recomanda retragerea titlului de doctor in drept”, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei.

Raportul Comisiei de contestatii, care a mentinut verdictul de plagiat si recomandarea de retragere a titlului de doctor in drept, a fost trimis membrilor Consiliului General al CNATDCU, decizia fiind validata de acestia, miercuri, cu majoritate de voturi. Dupa respingerea contestatiei, CNATDCU trimite rezolutia privind retragerea titului de doctor in drept la Ministerul Educatiei, iar ministrul va semna un ordin prin care Ponta va pierde titlul obtinut in 2003.

In 30 iunie, CNATDCU a stabilit ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea de doctorat si a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier. Decizia a fost luata cu 34 de voturi “pentru” si o abtinere, in prima sedinta a noului Consiliu General al CNATDCU. Victor Ponta a contestat decizia in 15 iulie, astfel ca lucrarea sa de doctorat a fost reanalizata la CNATDCU.

Fostul premier a scris, pe Facebook, ca a contestat decizia de plagiat pentru ca este una ”pur politica a noului ministru al Educatiei, Mircea Dumitru”, pentru a ocupa pentru cateva luni fotoliul de la Ministerul Educatiei. Ponta sustine ca va castiga in instanta daca ”mai exista in Romania stat de drept”.

”Bineinteles ca am contestat decizia pur politica a noului Ministru al Educatiei Mircea Dumitru - de fapt pretul murdar pe care fostul instructor de pionieri din 1989 l-a platit pentru a ocupa timp de cateva luni scaunul din Guvern (fostul ministru Curaj nu a acceptat sa calce in picioare toate legile pentru a-si pastra functia)! Eu sunt convins ca intr-o tara terorizata de Propaganda si Sistemul Securist, exista multi judecatori care au curaj sa aplice legea si sa-mi dea dreptate (cum a facut deja ICCJ prin sentinta definitiva din 2014). (...) Daca exista stat de drept in Romania, voi castiga (din nou) in instanta, iar instructorii de pionieri vinovati de asemenea abuzuri trebuie sa plateasca pentru asta!”, a scris Ponta.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea lui Ponta