Profesorul Ovidiu Savu, de la Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti, care a luat bani de la studenti ca sa ii promoveze la examenele restante, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, care poate fi contestata. In dosar sunt cercetati si 40 de studenti, pentru dare de mita si cumparare de influenta, scrie News.ro.

Ovidiu Savu a fost prins, joi, dupa ce a primit 10.500 de lei mita, banii fiind gasiti intr-unul dintre sertarele biroului sau de la facultate. De asemenea, la perchezitia facuta in locuinta acestuia, anchetatorii au gasit intr-o cutie de carton suma de 70.600 de lei.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au retinut pe Ovidiu Savu, pentru luare de mita si trafic de influenta, iar vineri au cerut Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a acestuia, solicitare admisa de judecatorul de drepturi si libertati.

Ovidiu Savu ramane astfel in Arestul Politiei Capitalei, contestatia acestuia urmand sa se judece la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide daca mentine masura preventiva sau o inlocuieste cu arestul la domiciliu ori cu controlul judiciar.

Potrivit procurorilor, Ovidiu Savu i-a propus unei studente care avea restante sa stranga bani de la colegii ei aflati in aceeasi situatie, pentru a promova examenele la disciplinele pe care le predau el si tatal sau.

"In calitate de cadru didactic la Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti, unde este titular al disciplinei de Stiinta alimentara, printr-un mesaj pe Facebook, inculpatul Savu Ovidiu i-a adresat unei studente ce avea restante invitatia de a-l vizita la birou. In acest context, inculpatul i-a propus studentei sa se ocupe de colectarea unor sume de bani de la alti studenti aflati in aceeasi situatie, in schimbul promovarii examenelor restante, atat la disciplina pe care o preda, cat si la cele la care era titular tatal sau, si acesta cadru didactic in facultate", se arata in referatul in care procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Savu.

Procurorii sustin ca, dupa ce studenta a acceptat propunerea, ea a fost contactata fie direct de catre colegi, care ii lasau diferite sume de bani, fie de catre sefii de grupe, care strangeau bani de la studenti si ii predau ei lista cu numele acestora si sumele date.

"Dupa ce erau stransi de catre studenta, banii erau dati inculpatului Savu Ovidiu, impreuna cu listele intocmite, de ea sau de catre sefii de grupa. Inculpatul a pretins sume in cuantum de 800-900 de lei pentru promovarea examenelor la disciplinele la care preda tatal sau si de 600 de lei pentru disciplina la care era el insusi titular", potrivit anchetatorilor.

Metoda ar fi functionat atat in semestrul II al anului universitar 2014-2015, cat si in anul universitar 2015-2016, in sesiunile de iarna, vara, restante, dar si in cea de reexaminari, inaintea examenului de licenta.

Anchetatorii au facut, joi, cinci perchezitii, dintre care trei in campusul Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti si doua la domiciliul lui Octavian Savu si al tatalui acestuia, profesor universitar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri