Procurorii DNA fac, luni dimineata, perchezitii la Consiliul Judetean (CJ) Sibiu, intr-un dosar privind suspiciuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2011-2015. Si in luna aprilie, au avut loc descinderi la sediul institutiei, intr-un caz care a vizat proceduri de achizitii publice desfasurate in perioada 2014-2015, informeaza News.ro.

DNA a anuntat ca procurorii anticoruptie din Alba Iulia fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2011 - 2015.

Astfel, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, au loc perchezitii in 11 locatii din municipiul Sibiu, dintre care una la sediul unei institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane fizice.

Consilierul presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, Camelia Proca, declara, initial, coresponentului News.ro, ca procurorii DNA fac perchezitii la sediul institutiei, actiunea avand loc in continuarea celei din aprilie.

De asemenea, surse judiciare declarau pentru News.ro ca perchezitii au loc si la sediile unor firme care au incheiat contracte cu CJ Sibiu, precum si la locuintele unor functionari publici.

Citeste si:
Dragnea ramane incarcerat: Inalta Curte a respins recursul
Dragnea ramane incarcerat:...

In 20 aprilie, DNA a descins la Consiliul Judetean Sibiu si in alte patru locuri, intr-un caz privind suspiciuni de coruptie, comise in perioada 2014-2015. Perchezitiile au durat mai mult de zece ore, fiind ridicate copii ale unor documente ce vizeaza achizitii publice din perioada 2014-2015.

Presedintele interimar al CJ Sibiu, Costantin Sovaiala, spunea atunci ca actiunea procurorilor anticorutie vizeaza proceduri de achizitii publice din perioaa 2014-2015, fara sa precizeze exact despre ce este vorba.

Ioan Cindrea a fost presedinte al Consiliului Judetean Sibiu din 2012 si a incheiat mandatul mai devreme, in martie 2016, prin decizie luata de Prefectura Sibiu, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Cindrea a fost gasit vinovat de instanta pentru faptul ca, in perioada 2009-2011, cand era deputat, a angajat-o pe sotia sa la biroul parlamentar, ea incasand ilegal salarii in valoare totala de aproximativ 35.000 de lei.

Citeste si:
Ministrul Justitiei a propus Procurorul General, sefii DNA si DIICOT
Ministrul Justitiei a propus...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marile fiefuri PSD, afectate de problemele penale ale liderilor