Peste 40 de amenzi in valoare de 80.900 de lei au fost aplicate vanzatorilor Piata Sudului din Capitala in urma unui control efectuat sambata dimineata de Primaria Sectorului 4, inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului si ai Directiei Sanitar Veterinare, care au descoperit mai multe nereguli, scrie News.ro.

Primaria Sector 4 precizeaza ca, in timpul controlului de la Piata Sudului, administratorul pietei nu a putut prezenta documentele de functionare pe motiv ca acestea se afla la Piata Progresului si birourile sunt inchise la sfarsit de saptamana. In acest caz controlul va fi reluat luni.

In total, au fost verificati 38 de producatori agricoli si 41 agenti economici, constatandu-se mai multe nereguli, precum: lipsa documentelor de provenienta a marfurilor, a acordului de functionare si a datelor de identificare a comerciantului, absenta etichetarii produselor supuse comercializarii sau a recipientilor de colectare a deseurilor, nerespectarea conditiilor de depozitare, deficiente de informare a consumatorilor si lipsa etichetelor traduse in limba romana.

Potrivit sursei citate, au fost date 44 de amenzi, dintre care 11 aplicate de ANPC, un avertisment aplicat de lucratorii DSV si au fost somate 24 contructii provizorii din zona pietei agroalimentare.

Echipele de control au mai dispus confiscarea a 827 kilograme de legume si fructe, a 850 de bucati de porumb si au fost oprite definitiv de la comercializare sase kilograme de pastrama, 7,5 kilograme de burta de vita si noua kilograme de produse de panificatie. Valoarea totala a amenzilor a fost de 80.900 lei.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri