Radu Mustatea, fostul presedinte al directoratului Astra Asig, este subiectul unor perchezitii efectuate de catre politisti. Radu Mustatea este suspectat ca, impreuna cu sotia sa, a incasat, in baza unei polite de asigurare a locuintei, daune de peste 900.000 de lei pentru un incident fictiv. Anchetatorii ridica documente si de la sediul Astra Asigurari.

Perchezitiile au loc la trei adrese din Bucuresti

Surse din Politie au declarat ca cele trei perchezitii sunt la locuinta lui Radu Mustatea si a sotiei acestuia, la domiciliul mamei fostului presedinte al Astra Asigurari si la reprezentanti ai societatii EM-Mar Geoconstruct. De asemenea, anchetatorii au mers si la sediul Astra Asigurari, pentru a ridica mai mullte documente care vor fi folosite in ancheta, conform News.ro.

La finalul perchezitiilor, persoanele suspectate in aceasta cauza vor fi duse la audieri, la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Romana, urmand ca anchetatorii sa decida daca iau masuri preventive in cazul lor.

"Din cercetari a reiesit ca, doua dintre persoanele banuite, avand functii de conducere in cadrul unei societati de asigurari, ar fi avizat si aprobat, in interesul lor, dar si pentru persoane apropiate acestora, plata unei despagubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat in baza unei polite de asigurare complexa a locuintei, eveniment care, in realitate, nu s-ar fi produs”, precizeaza Politia Romana.

Ce acuzatii i se aduc lui Radu Mustatea si sotiei acestuia

Surse din randul anchetatorilor spun ca, in 17 august 2010, Radu Mustatea si sotia acestuia, Roxana, au incheiat o polita de asigurare complexa a locuinte, pentru suma asigurata de 370.000 de euro, cu o prima de asigurare de 370 de euro. Cu doua saptamani inainte de incheierea politie, sotii Mustatea au incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a acelei locuinte, pentru care au platit un avans de 130.000 de euro din suma totala stabilita la 370.00 de euro pentru cumpararea imobilului.

In 15 octombrie 2010, societatea Astra Asigurari a aprobat, pentru daune incluse in politia de asigurare, o despagubire de 915.000 de lei, din care, pe 25 octombrie 2010, a fost virata suma de 754.705 lei in contul mamei Roxana Mustatea si cealalta suma de 159.673 de lei in contul societatii EM-Mar Geoconstruct, firma care ulterior a fost radiata. Despagubirea a fost aprobata in sedinta directoratului Astra Asiguari, condus atunci de Radu Mustatea.

O parte din suma incasata in urma acestei despagubiri ar fi fost folosita de persoanele in cauza pentru achizitia imobilului, obiect al asigurarii, a precizat Politia Romana. In urma investigatiilor, anchetatorii nu au gasit dosarul de daune, nici in format electronic, nici in format fizic.
Perchezitiile sunt facute de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
5,5 mil. euro, prejudiciului dintr-un dosar de reciclare a deseurilor