Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea au dat peste 800 de amenzi in valoare de 920.000 de lei in urma controalelor facute in sezonul estival pe litoral, printre neregulile descoperite aflandu-se folosirea de instalatii tehnice defecte sau cu improvizatii sau lipsa mijloacelor de interventie, scrie News.ro.

In perioada 13 iunie – 31 august, inspectorii de prevenire ai ISU Dobrogea, impreuna cu colegi din tara detasati pe perioada sezonului estival, au facut mai multe actiuni de instruire a turistilor, dar si de control cu privire la respectarea masurilor de aparare si stingere a incendiilor, potrivit unui comunicat publicat vineri de catre ISU Dobrogea.

Astfel, au fost verificate 980 de obiective de turism, alimentatie publica si agrement, inclusiv cluburi, baruri si discoteci, in urma carora au fost aplicate 812 amenzi in valoare de 920.100 de lei si au fost date aproape trei mii de avertismente.

Pe langa controalele tematice planificate, reprezentantii ISU Dobrogea au facut si controale inopinate, ziua sau noaptea, in perioadele de week-end sau sarbatori legale.

“Principalele deficiente identificate in teren au constat in: neintocmirea/neactualizarea documentelor privind apararea impotriva incendiilor la nivelul operatorilor economici, exploatarea instalatiilor tehnice cu defectiuni sau improvizatii, nedotarea cu mijloace tehnice de prima interventie sau neverificarea acestora, nerespectarea reglementarilor tehnice si masurilor specifice de aparare impotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice”, se arata in comunicatul ISU Dobrogea.

Citeste si:
Cinema, restaurante, si hub comunitar in Aushopping Satu Mare
Cinema One Laserplex,...

Pe langa identificarea si inlaturarea disfunctionalitatilor, specialistii ISU au instruirea angajatii, astfel incat acestia sa cunoasca si sa respecte regulile de prevenire a incendiilor si au facut exercitii de evacuare.

De asemenea, in perioada mentionata au fost realizate 647 de actiuni pentru educarea preventiva, pregatirea si verificarea adoptarii masurilor de protectie a populatiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Parcarea pe trotuare in Romania este interzisa