Deputatul Sebastian Ghita a acuzat, marti seara, la iesirea de la DNA Ploiesti, ”procedura interzicerii comunicarii” impusa de catre procurori, el sustinand ca va lua legatura cu presedintii partidelor parlamentare, intrucat doreste ca Parlamentul sa aiba ”o declaratie comuna” prin care sa spuna ca orice cetatean din Romania, fie ca este Victor Ponta, Sebastian Ghita sau oricine altcineva, ”are dreptul sa vorbeasca”.

Deputatul Sebastian Ghita a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploiesti, pentru complicitate la spalare de bani, in dosarul in care este cercetat si fostul premier Victor Ponta, acuzat ca a primit 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalitati politice straine, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Aceeasi masura fusese dispusa anterior de procurorii anticoruptie si pentru fostul premier Victor Ponta, audiat si el la DNA Ploiesti, conform News.ro.

Sebastian Ghita a declarat, marti seara, la iesirea din sediul DNA Ploiesti, unde a fost citat ca suspect intr-un nou dosar de coruptie, ca este ”obisnuit” cu masura controlului judiciar. Intrebat daca se astepta la aceasta masura, Ghita a raspuns: ”Pare sa fi devenit o chestiune asa, care o ceri, n-o ceri, ti se da”.

De asemenea, intrebat care sunt acuzatiile la adresa sa in acest nou dosar, Ghita a spus: ”Nu pot sa ma refer la continutul dosarului dupa cum stiti”. El a adaugat ca spera ca ”in tara asta” judecatorii instantei supreme sa faca ”justitie”.

”Am interdictia de a discuta in mass-media despre dosar, de aceea n-o sa ma refer la dosar sau la continut. (...) In mod evident incurajez pe orice cetatean si am si stabilit cu avocatii mei aceasta conduita in procedurile juridice la care am fost supus in ultimii ani, sa imi exercit drepturile si sa avem speranta si increderea ca Inalta Curte de Casatie si Justitie in primul rand in tara asta va veni si va face justitie, pentru ca oricate eforturi, declaratii sau giumbuslucuri facem noi politicienii raspunderea, responsabilitatea este a acelor judecatori de acolo si nu mai avem alta forma de a spera, decat ca dansii vor veni sa echilibreze acest fel de a privi societatea in ziua de astazi”, a mai spus Ghita.

In acest context, deputatul, care este cercetat in mai multe dosare de coruptie pentru diverse infractiuni si care nu are dreptul ca ia legatura cu martorii din noul dosar in care este suspect, a spus ca ii va contacta pe sefii formatiunilor politice reprezentate in Parlament si ca isi doreste ca, in conditiile in care nu va putea fi legiferata ”problema interzicerii comunicarii”, Parlamentul sa adopte o declaratie pe acest subiect.

”Daca este sa ma refer la principii (...) cred ca orice cetatean, conform articolului 30 din Constitutie, are dreptul sa gandeasca liber si sa spuna liber ceea ce gandeste despre absolut orice lucru, despre religie despre procurori, despre institutii si ca nu trebuie sa i se faca dosare, nu trebuie sa fie incarcerat, nu trebuie sa i se inventeze probe si sa se aduca martori masluiti doar pentru ca un om gandeste liber si vrea sa spuna liber ceea ce crede. Si macar cu acest lucru trebuie sa ne hotaram sa fim de acord toti. Maine, am sa-i contactez personal in masura in care vor dori sa stea de vorba cu mine, pe toti liderii partidelor parlamentare si am sa incerc sa aduc aceasta problema a interzicerii comunicarii unui cetatean, indiferent cine el, indiferent ce face in societate, in Parlamentul Romaniei. O sa incerc sa ii conving ca aceasta problema trebuie sa ajunga in Parlamentul Romaniei si chiar daca nu credca vom avea viteza necesara pentru a legiui aceasta chestiune conform Constitutiei astfel incat legea sa nu mai poata fi incalcata, macar sa avem o declaratie comuna prin care sa spunem ca orice cetatean din Romania, fie ca e el Victor Ponta, fie ca e Sebastian Ghita fie ca oricine are dreptul sa vorbeasca, pentru ca altfel vom ajunge sa fim luati de pe strada si sa nu avem voie sa spunem nimanui nimic si chestiunea asta ne va distruge”, a afirmat Sebastian Ghita.

Intrebat daca se astepta la acuzatii precum cele care i se aduc in noul dosar deschis pe numele sau de DNA Ploiesti, Ghita a spus: ”Nu. In mod evident nu”, spunand totodata ca va contesta masura controlului judiciar dispusa de procurori in noul dosar.

Parlamentarul a afirmat, de asemenea, ca este ”de datoria” sa sa apere libertatea romanilor, pentru ca de aceea a fost votat.

”Ce ma framanta si ma apasa acum este aceasta insistenta la adresa mea de a nu fi lasat sa plec din tara, de a nu fi lasat sa ma intalnesc cu parlamentari din Parlamentul german, cu fostul prim-ministru al Austriei. Am avut o multime de invitatii si mi s-a raspuns ca nu pot pleca dn tara si nu pot merge sa ma intalnesc cu acei oameni. Ganditi-va ca fiecaruia dintre dumneavoastra un procuror, dupa bunu-i plac, pe baza unui denunt, va poate interzice timp de doi ani de zile sa nu parasti tara. Or chestiunea asta deja depaseste firescul si e de datoria mea, de-asta m-ati votat, sunt chemat sa spun lucrurile astea, sa le duc in Parlament. Asa cred, asta o afirm cu tarie si sper ca creada si ceilalti oameni in ce credeu: in libertate care astazi se incearca sa ni se rapeasca. Nu mie. Eu pot plati pretul asta. Dar tuturor celor 20 de milioane e normal sa li se ia dreptul la a mai vorbi si dreptul la a mai calatori liber? Eu cred ca nu”, a mai spus Ghita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri