Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara Mircea Ursache si directorul Fondului de Garantare a Asiguratilor Cristian Rosu au venit luni la DNA, fiind citati pentru a fi audiati intr-un dosar. Cristian Rosu a refuzat sa faca declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, conform News.ro.

UPDATE: Ursache (ASF): Am vorbit cu procurorii DNA despre toate faptele care au facut ca piata asigurarilor sa fie astazi intr-o implozie
Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara Mircea Ursache a declarat, la iesirea de la DNA, ca le-a spus procurorilor despre una dintre cele doua societati de asigurari care au intrat in faliment in urma deciziilor ASF si despre toate faptele care au facut ca piata asigurarilor sa fie astazi intr-o implozie.

„Stiti foarte bine ca eu m-am delimitat de politicile din piata de asigurari din Romania, desi fac parte din Consiliul ASF. Azi am raspuns procurorilor despre una dintre cele doua societati de asigurari care au intrat in faliment ca urmare a deciziilor ASF. Am vorbit de toate faptele ce au condus ca piata asigurarilor astazi sa fie intr-o implozie”, a spus Mircea Ursache, dupa ce a fost audiat in calitate de martor la Directia Nationala Anticoruptie.


UPDATE
: Cristian Rosu (FGA): Procurorii DNA m-au intrebat despre operatiuni derulate de Carpatica Asig

Directorul Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) Cristian Rosu a declarat luni, la iesirea de la DNA, ca procurorii l-au intrebat despre operatiuni derulate de Carpatica Asig si despre rapoarte financiare ale societatii de asigurari. Cristian Rosu a spus ca a fost audiat in calitate de martor de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, care nu l-au intrebat despre persoane, ci doar despre operatiuni derulate de Carpatica Asig.

Directorul Fondului de Garantare a Asiguratilor a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca l-a intalnit pe vicepresedintele ASF Mircea Ursache pe holul DNA si stie doar ca acesta are tot calitatea de martor, fara a avea alte informatii. Fostul director al Carpatica Asig Liviu Stoicescu a fost adus cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiat in acelasi dosar in care au dat declaratii Mircea Ursache si Cristian Rosu.
Potrivit unor surse judiciare, audierile au loc intr-un dosar deschis recent, care vizeaza fapte de coruptie.

La scurt timp dupa Cristian Rosu a venit la DNA si Mircea Ursache, el spunand ca nu stie despre ce dosar este vorba si de ce a fost chemat, dar ca va face mai multe declaratii dupa ce va vorbi cu procurorii. Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca Mircea Ursache si Cristian Rosu au fost citati in calitate de martor, intr-un dosar deschis recent in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie.

Citeste si:
Seful ASF, venituri lunare mai mari decat Mugur Isarescu in 2017
ASF a cheltuit 1 mil. dolari...

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
ICCJ obliga FGA sa ridice plafonul aplicat regreselor pe CASCO
Setari Cookie-uri