Consiliul National al IMM-urilor propune doua legi prin doreste ca autoritatile sa nu le mai ceara firmelor documente pe care le detin deja si sa nu mai aplice amenzi fara careprezentantii firmelor sa fie instruiti inainte, a declarat presedintele forului, Florin Jianu. Ideile sunt prevazute in doua propuneri legislative.

“Avem doua propuneri. (...) O lege se numeste legea debirocratizarii. O lege careia noi i-am spus lege, cu articol unic prin care autoritatile publice nu au voie sa solicite un document pe care deja il detin si asta trebuie sa punem prin lege. (…) Nu este posibil ca ANAF-ul, in formularul celebru 088 pentru codul de TVA sa-ti ceara certificatul constatator ca nu ai datorii, certificat pe care tot ANAF il da. Exemplele de absurditate pot continua si atunci cred ca trebuie sa ne oprim aici”, a afirmat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, conform News.ro.

A doua propunere a Consiliului National al IMM-urilor se refera la preventie si prevede ca firmele sa nu mai fie amendate fara ca reprezentantii acestora sa fie instruiti inainte, a mai spus Jianu.

“A doua lege este o lege extrem de simpla, la fel ca si cea anterioara. Noi i-am spus legea preventiei si cerem autoritatilor publice sa nu dea nicio contraventie fara sa faca o masura de preventie. Nu se poate ca in mediul de afaceri, si fac referire, spre exemplu, la ceea ce inseamna turism, sa vina controalele statului si imediat sa-ti dea o amenda. Eu spuneam plastic, daca ai cunoaste toate legile, ai fi doctor in drept, nu ai fi om care lucreaza in turism, care produce haine sau care lucreaza in port sau care are un mic chiosc sau o agentie de turism, ai fi doctor in drept”, a mentionat Florin Jianu.

Jianu a participat la conferinta “Invest in Romania”, organizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania in parteneriat cu Departamentul pentru Promovarea Investitiilor si Comertului din Ministerul Economiei Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, eveniment care a avut loc vineri, la Pavilionul Expozitional din Constanta.

Obiectivele programului “Invest in Romania” sunt in principal atragerea de investitii si promovarea exportului, sustinerea si promovarea proiectelor prioritare stabilite la nivel judetean si regional, in directia domeniilor considerate strategice pentru investitii.

Sursa foto: wavebreakmedia / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri