Comisia de buget-finante a dat, miercuri, un raport de respingere a cererii presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, acesta urmand sa intre la votul final in plenul Camerei Deputatilor.

Decizia a fost luata cu 13 voturi in favoarea respingerii, 9 impotriva si o abtinere. Comisia a adoptat raportul de respingere a cererii de reexaminare cu amendamentul intrarii in vigoare a legii la data de 1 a primei luni de la publicarea in Monitorul Oficial, amendamentul fiind formulat de presedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Viorel Stefan. In cadrul dezbaterilor, deputatul USR Cosette Chichirau a solicitat lamuriri privind urgenta convocarii Comisiei de buget, conform News.ro.

"Dupa cutremurul de azi-noapte a cazut sistemul informatic si noi comunicam prin metode conventionale (...). Cererea de reexaminare vizeaza o lege care va trebui sa intre in vigoare de la 1 Ianuarie. Taxa radio-tv, eliminarea acesteia trebuie sa se reflecte in bugetarea acestor doua servicii publice. De aici vine urgenta. Biroul Permanent s-a intrunit in aceasta dimineata si ne-a facut aceasta sesizare in raport de urgenta, noi nu avem decat sa dam curs acestei sesizari", a afirmat Viorel Stefan. Presedintele Comisiei de buget-finante a mai spus ca CCR s-a pronuntat ca legea nu contine nimic neconstitutional, el subliniind ca ”cererea presedintelui tine de oportunitate, nu de constitutionalitate”.

Deputatul UDMR Erdei Istvan a solicitat scoaterea articolului privind eliminarea taxei radio-tv, propunerea acestuia fiind respinsa cu 10 voturi "pentru" si 13 "impotriva". Plenul Senatului a respins marti, cu 82 de voturi, cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe, impotriva solicitarii presedintelui Klaus Iohannis votand senatorii PSD, ALDE, UDMR, iar in favoarea acesteia – reprezentantii PNL, USR si PMP - 36 de voturi.

Sursa foto: Andrey Popov | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri