Gabriel Buiculescu, initiatorul unei petitii on-line impotriva proiectelor de ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, a cerut, luni, in cadrul dezbaterii de la Ministerul Justitiei, eliminarea plafonului de 200.000 pentru abuzul in serviciu, eliminarea persoanelor condamnate cu suspendare din categoria celor care vor beneficia de gratiere, retragerea proiectelor de OUG si adoptarea modificarilor la codurile penale prin lege dezbatuta cel putin trei luni.

”Ordonantele de urgenta completeaza codurile care modifica abuzul in serviciu prin reducerea pedepselor si prin limitarea denuntului. Practic, se incurajeaza coruptia. Limita de 200.000 de lei e o limita gresita, orice fapta care rezulta prin paguba materiala ar trebui pedepsita”, a sustinut Buiculescu. El a aratat ca, asa cum este proiectul, gratierea inseamna ca, daca o persoana este in curs de ancheta sau proces, iar judecatorul decide cinci ani de inchisoare pentru aceasta, pedeapsa este gratiata, conform News.ro.

”Sunt oameni care sunt condamnati cu suspendare, suspendarea nu trebuie introdusa in ordonanta de urgenta. Masurile propuse trebuie dezbatute cel putin trei luni si nu trebuie adoptate prin ordonante de urgenta, ci prin legi”, a mai sustinut Gabriel Buiculescu, initiatorul unei petitii online impotriva proiectelor de ordonante de urgenta, care a strans peste 38.700 de semnaturi.

Peste o suta de persoane participa la dezbaterea publica a proiectelor de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, ministrul Justitiei, Florin Iordache, spunand in deschiderea dezbaterii ca de gratiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidivisitii si cei acuzati de fapte de coruptie. Dezbaterea publica de la Ministerul Justitiei a inceput la ora 10.00, alaturi de ministrul Justitiei fiind directorul Administratiei Nationale a Penitenicarelor si secretari de stat din MJ.

Dezbaterea are loc la o zi dupa ce peste 40.000 de oameni au manifestat in Bucuresti impotriva celor doua proiecte. Manifestatii la care au participat, in total, peste 30.000 de oameni au avut loc, duminica, si in Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov, Iasi, Timisoara, dar si in diaspora. Manifestatii la care au participat, in total, peste 30.000 de oameni au avut loc, duminica, si la Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov, Iasi, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Alba Iulia, dar si in diaspora. Proteste au avut loc si duminica trecuta, atat in Capitala, cat si in mai multe orase din tara.

Sursa foto: Arne9001 | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri