Ultima zi a lunii februarie (28 inclusiv) este data limita pana la care platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor au obligatia sa depuna declaratia privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit - Declaratia 205 - la Fisc pentru veniturile obtinute in anul 2016.

"Veniturile pentru care exista obligatia depunerii formularului 205 sunt cele din dividende, dobanzi, lichidarea unei persoane juridice, din premii, din jocuri de noroc cu impunere finala precum si veniturile din alte surse asa cum sunt mentionate la art. 114 respectiv art.117 din Codul fiscal", a anuntat ANAF.

Formularul 205 se depune si de catre organizatorii/platitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societatile de administrare a investitiilor/societatile de investitii autoadministrate, pentru veniturile pentru care nu au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe venit, potrivit titlului IV din Codul fiscal, si anume: castiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, definit potrivit legii si venituri din jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker.

Nu au obligatia depunerii declaratiei informative – D 205, pentru veniturile declarate in formularul 112, contribuabilii care au obligatia depunerii Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru fiecare beneficiar de venit.

Potrivit ANAF, ca urmare, platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor, din valorificarea sub orice forma a drepturilor de proprietate intelectuala, din pensii, din arendare, precum si persoanele juridice platitoare de impozit pe profit/venit microintreprindere, asociate cu persoane fizice pentru care persoanele juridice au obligatia calcularii retinerii si platii impozitului datorat de persoana fizica, nu depun Declaratia 205.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri