Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a decis exlucerea din magistratura a Cameliei Bogdan, judecatoarea care a dat condamnarile in dosarul ICA, pentru ca a participat la un seminar organizat de Ministerul Agriculturii, in conditiile in care institutia era parte civila in dosarul ICA. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema, conform News.ro.

Actiunea disciplinara a fost initiata de Inspectia Judiciara, fiind admisa miercuri de Sectia pentru judecator in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a decis sa ii aplice Cameliei Bogdan, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, „sanctiunea disciplinara constand in excluderea din magistratura pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. b)” din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Articolul 99 litera b) prevede "incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii" ca abatere care atrage raspunderea disciplinara a magistratilor. In analiza sesizarii a fost admisa cererea de interventie formulata de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) si de Grupul de Investigatii Politice (GIP).

Decizia poate atacata cu recurs de Camelia Bogdan in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Judecatoarea Camelia Bogdan a fost cercetata de sectia pentru judecatori a CSM pentru incompatibilitate pe motiv ca a participat la un seminar unde a predat cursuri de anticoruptie functionarilor publici organizat de Ministerul Agriculturii, care a fost parte civila in dosarul ICA.

Camelia Bogdan spunea ca acuzatiile sunt nefondate in ansamblul lor, pentru ca ea nu a fost platita de Ministerul Agriculturii, ci a predat, in calitate de expert al UE din 2009, elemente de anticoruptie functionarilor statului. „Plata s-a facut prin SRL-ul care m-a contactat, banii proveneau de la Banca Mondiala”, arata Camelia Bogdan.

Pe 8 august 2014, un complet de la Curtea de Apel Bucuresti din care a facut parte si Camelia Bogdan i-a comdamnat definitiv in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de inchisoare, pe fostul director al ADS Corneliu Popa tot la opt ani de inchisoare si pe fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare. Instanta a dispus atunci si confiscarea a 60 de milioane de euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Sursa foto: Shutterstock/Zolnierek

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri