Peste 400 de persoane semnalate in Sistemul Informatic Schengen au fost localizate pe teritoriul Romaniei, in ultima saptamana, politistii romani punand, de asemenea, in aplicare 15 mandate europene de arestare, potrivit Politiei Romane, scrie News.ro.

Astfel, potrivit Politiei Romane, in urma schimbului suplimentar de date si informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, in perioada 28 aprilie - 5 mai au fost localizate, pe teritoriul Romaniei, 431 de persoane care fac obiectul unor semnalari in Sistemul Informatic Schengen.

Politistii romani au pus in aplicare 15 mandate europene de arestare si au depistat 128 de persoane care erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, dar si sapte persoane care erau date disparute de catre autoritatile statelor din spatiul Schengen.

De asemenea, politistii romani au identificat 87 de autovehicule cautate de autoritatile din Spatiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul procedurilor penale. Au mai fost ridicate 59 de documente si cinci placute de inmatriculare, transmite IGPR.

Totodata, autoritatile straine au identificat, pe teritoriul lor, 235 de persoane care erau cautate de catre autoritatile romane, dintre care 39 erau urmarite de Politia Romana in baza unor mandate europene de arestare, 13 persoane erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, iar doua persoane erau date disparute. Au mai fost identificate, pe teritoriul statelor straine, 20 de autovehicule si 20 documente cautate de autoritatile romane, in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cadrul procedurilor penale.

Piata auto din Romania:...
Citeste si: Piata auto din Romania: evolutia pozitiva dupa cinci luni

In ultima saptamana, politistii romani si autoritatile judiciare din celelalte state membre Schengen au depistat, in total, 666 de persoane, 107 autovehicule, 79 de documente si cinci placute de inmatriculare ce faceau obiectul unor semnalari introduse in Sistemul Informatic Schengen.

Sursa foto: Sakdawut Tangtongsap/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
51 de spitale din Romania nu fac avorturi la cerere