Mai multe evenimente de protest vizavi de modificarile aduse de PSD legilor justitiei si alte propuneri legislative au loc in aceasta seara in Bucuresti si alte mari orase ale tari. Mai mult, astazi in Piata Victoriei din Capitala 200 de protestatarii au realizat un flashmob pentru sustinerea Justitiei.

Peste 10.000 de oameni protesteaza la nivel national

Sunt 4.000 de protestatari care merg spre Parlament. Accesul este insa blocat pe ambele bulevarde. Jandarmii ii indeamna pe oameni sa mearga pe trotuarul de langa Parcul Izvor. Peste 5.000 de oameni au iesit in strada si la Cluj Napoca. La Brasov sunt 1.200 de protestari, 1.000 - la Iasi, conform digi24.ro

UPDATE 20:20: Numarul protestatarilor din Bucuresti a ajuns la 3.000

Digi24.ro precizeaza ca numarul protestatarilor din Bucuresti a depasit 3.000.

UPDATE 19:15: Protestatarii au plecat spre Parlament

Circa 2.000 de protestatari au plecat spre Parlament,. cativa dintre ei s-au imbrancit cu jandarmii.

UPDATE: In jur de 1.000 de persoane protesteaza in Piata Victoriei

In Piata Victoriei s-au strans circa 1.000 de oameni. Tot 1.000 de persoane protesteaza si in Cluj-Napoca. De asemenea, sunt 150 de protestatari la iasi si aproximativ 100 la Brasov, conform digi24.ro

Aproximativ 200 de persoane - tineri, copii si oameni in varsta - au participat, duminica, in Piata Victoriei, la un flashmob pentru sustinerea Justitiei. Asezati cu fata spre cladirea Guvernului, protestatarii au purtat la gura si ochi benzi negre, in cea mai mare parte puse la dispozitie de catre organizatori, scrie Agerpres.

Apelul pentru flashmob s-a facut pe paginile de socializare. "'Pentru duminica incercam si altceva. Haideti sa ne strangem cu totii la ora 15.00 in Piata Victoriei si sa facem cel mai mare flashmob pentru sustinerea Justitiei. Dupa ce ne strangem, ne punem benzi negre pe ochi si vom sta in tacere timp de 30 de minute. Fara sa vedem, fara sa putem spune ceva. Neputinciosi. Asa cum va deveni Justitia in Romania. Gestul nostru va sustine petitia 'Toti pentru Justitie' (...). Mesajul va fi pasnic, puternic si clar: 'Dupa adoptarea legilor justitiei, magistratii din Romania vor deveni neputinciosi in fata furtului, abuzului si violentei grupurilor infractionale din Romania. Si la fel vom deveni noi toti. Opriti modificarea legilor justitiei!'', au scris organizatorii pe pagina evenimentului.

Mii de oameni sunt asteptati in Piata Victoriei din Capitala in aceasta seara, mobilizarea avand loc in mediul online, in cadrul mai multor event-uri unde zeci de mii de oameni si-au exprimat sustinerea fata de miscarile de protest.

Proteste au loc si in Sibiu, unde manifestantii au venit cu trolere in fata sediului PSD. Organizatorii "Va vedem din Sibiu" anunta ca vor organiza in fiecare zi flashmob-uri ca raspuns impotriva modificarilor aduse de PSD Legilor justitiei. La proteste sunt asteptate si ONG-uri si chiar membrii ai opozitiei, care de altfel au fost prezenti si la meeting-ul de saptamana trecuta.

Alte orase unde au loc proteste sunt Cluj, unde manifestantii s-au inarmat cu oale si capace, cateva mii de persoane fiind asteptate in centrul Clujului, la Pitesti (in ciuda intimidarilor primite de organizatori), in Alba Iulia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri