Vicepresedintele CSM, procurorul Cristian Ban, a declarat ca modificarile ce ar putea fi aduse Codurilor penale sunt de natura sa "paralizeze" efectiv activitatea de urmarire penala, precizand ca nu doar "coruptii" vor fi liberi, ci si criminalii, pedofilii si violatorii.

"As trage un semnal de alarma pe proiectul de modificare a celor doua Coduri - penal si de procedura penala. Sunt amendamente, ca nu putem discuta decat pe amendamente, care, Doamne Dumnezeule, sper sa nu intre niciodata in vigoare, vor paraliza efectiv, si o spun cu cea mai mare responsabilitate, activitatea de urmarire penala si de judecata, dar in mai mica masura. Vor fi nu numai corupti liberi, vor fi si criminali, vor fi pedofili, vor fi violatori, care vor umbla liber pentru ca organele de ancheta sunt legate de maini si de picioare. Este ca si cand ai lega pe cineva de maini si de picioare si l-ai arunca in apa sa inoate, exact asa vor fi supuse organele de ancheta si (...) instantele", a declarat Cristian Ban, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca modificarile ce ar putea fi facute la Coduri sunt de natura sa aduca Romania ''in pragul prapastiei''.

"Ieri am vazut sute si sute de colegi judecatori si procurori in strada. Eu unul sunt alaturi de ei pentru ca isi striga o disperare. Haideti sa mergem la cauza. De ce au iesit colegii nostri? De ce au iesit in strada si striga disperare? Pentru ca nu exista un dialog real, nu sunt auziti acolo unde trebuie auziti, nu exista o transparenta in acest sens in primul rand. Si in al doilea rand, pentru ca si anumite chestiuni pe fondul legilor Justitiei si mai nou pe proiectul de modificare a celor doua Coduri - penal si de procedura penala - sunt de natura a paraliza efectiv si de a ne impinge, suntem in pragul prapastiei din punctul meu de vedere, alaturi de alte tari cum sunt Polonia, Turcia si Ungaria, in acest club o sa ajungem", a mai spus Ban.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Sorin Lupsa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri