Aproximativ 250 de utilaje pentru deszapezire vor fi in teren, in Capitala, in noaptea de duminica spre luni, a anuntat, duminica, primarul general Gabriela Firea, la Comandamentul de iarna de la sediul primariei, scrie Agerpres.

"In aceasta seara va ploua, va fi lapovita si ninsoare. Din informatiile pe care le-am primit (...) probabil stratul de zapada va ajunge la 10-12 centimetri in unele zone", a afirmat primarul si a apreciat ca "sunt motive suficiente pentru a spori actiunea in Capitala in toate cele sase sectoare".

Ea a punctat ca autoritatile trebuie sa fie "si mai bine pregatite" decat in noaptea de sambata spre duminica.

"Maine dimineata, fiind luni, incep si scolile. Nu trebuie sa fie nimeni afectat de conditiile meteo, de stratul de zapada care se depune. O atentie deosebita trebuie sa avem in ceea ce priveste accesul la scoli, la spitale, la institutii publice", a declarat Gabriela Firea.

Totodata, ea a amintit ca proprietarii si administratorii de cladiri "au indatorirea de curata perimetrul din fata imobilelor de zapada sau de ghetus".

Gabriela Firea a declarat ca, pentru sesizari referitoare la problemele cauzate de zapada, bucurestenii au la dispozitie numarul de telefon ce poate fi apelat gratuit 0800 800 868, la care se va raspunde non-stop.

Ea a incurajat operatorii de salubritate "sa actioneze cu seriozitate si in aceasta seara, inclusiv cu tratamente de preventie". "In teren in aceasta seara vor fi 250 de utilaje. Directiile din Primarie vor fi pregatite sa faca fata tuturor situatiilor din teren", a anuntat primarul general.

In acest context, edilul sef al Capitalei a spus ca a solicitat reprezentantilor RATB sa curete statiile "sa ia toate masurile pentru ca liniile de tramvai sa nu fie acoperite de zapada sau de gheata".

Firea a vorbit si despre serviciile dedicate oamenilor fara adapost. "Directia de asistenta sociala are posibilitatea sa cazeze aproximativ 700 de persoane fara adapost, cu posibilitatea de extindere, daca va fi nevoie. Niciun om al strazii sau nicio persoana vulnerabila nu va fi surprinsa sub cerul liber pe vreme rea", a afirmat aceasta. Oamenii fara adapost vor avea la dispozitie haine groase si medicamente, in caz de nevoie, a evidentiat ea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri